Een varend vakantiehuis in Finland

Finland is een verrassend leuke vakantiebestemming voor jong en oud. Het land heeft zoveel te bieden. Ga beren spotten, maak kennis met de Middernachtzon en ontdek het wonderschone Lapland met haar vele rendieren.
varend-vakantiehuis-2-finland

Of… combineer je rondreis met een verblijf op Åland. Hier leer je al eilandhoppend de bewoners van deze bijzondere archipel op een leuke manier kennen. Ook een bezoek aan Helsinki, de bruisende hoofdstad van Finland, is de moeite meer dan waard. Wil je heel wat anders? Bij Voigt Travel, de specialist voor reizen naar het Pure Noorden, boek je nu ook een verblijf op een heuse woonark die je zelf mag besturen!

Varend vakantiehuis, exclusief bij Voigt Travel

Een wel heel bijzondere manier om Finland te ontdekken, is vanaf het water. En dan niet vanuit een kano of een roeiboot, maar met een luxe woonark die iedereen kan besturen. Vaar over de vele meren (Finland telt er zo’n 188.000) tussen de vele onbewoonde eilandjes door en geniet van de uitzichten via de grote glazen pui. Of… ga relaxen op het zonneterras terwijl de Middernachtzon haar werk doet. De boot is ook voorzien van een sauna, dus na een saunabezoek spring je zo het kraakheldere water in. Door de geringe diepte kun je dit varend vakantiehuis op elk willekeurig strand aanleggen om lekker te picknicken en te zwemmen. Een unieke ervaring van luxe en ultieme vrijheid op het water, exclusief bij Voigt Travel!

 

ZIE OOK: Tips om het noorderlicht te fotograferen

 

varend-vakantiehuis-finland

 

 

Åland

Combineer een rondreis in Finland, Lapland, de Noordkaap of de Lofoten met een heerlijk ontspannen verblijf op de Åland archipel. Deze eilandengroep tussen Finland en Zweden kent wel 20.000 eilanden. Sommige groot en voorzien van gezellige haventjes, andere niet meer dan een rots in zee. In Åland ga je al eilandhoppend op ontdekkingsreis in een zonnig en mild klimaat! En… bijzonder is het! Deze eilandengroep is een autonome staat binnen Finland. Het heeft een eigen vlag, een eigen parlement, eigen postzegels, eigen nummerborden en men spreekt er Zweeds. Alles is anders op Åland en dát maakt een verblijf hier zo speciaal. Vanuit de hoofdstad Mariehamn neem je gemakkelijk de veerboot naar Helsinki om zo je reis te vervolgen.

Beren spotten

Ook in Finland kennen ze de ‘big five’. Hier zijn het de wolven, lynxen, elanden, veelvraten en beren die de dienst uitmaken. Echter, een beer loop je niet zomaar tegen het lijf hoor, dus wees gerust als je een wandeling gaat maken. Vlakbij de Russische grens is het echter wel mogelijk om te overnachten in een observatiehut. Hier kom je alleen met speciale toestemming en uiteraard in gezelschap van een ervaren gids. Door de Middernachtzon blijft het de hele nacht licht en kun je veilig kijken én fotograferen. Dat wordt een nacht om nooit meer te vergeten!

Comments are closed.