Bonnefantenmuseum verwerft topstuk van Grayson Perry

Het Bonnefantenmuseum heeft het markante kunstwerk The Tomb of the Unknown Crafstman van de Britse kunstenaar Grayson Perry aangekocht. De aankoop van dit bijzondere werk, dat tot voor kort te zien was in de succesvolle tentoonstelling Hold your beliefs lightly, is mogelijk gemaakt dankzij substantiële bijdragen van enkele nationale publieke en private fondsen.

The tomb of the unknown van Grayson Perry

The tomb of the unknown van Grayson Perry

‘Dit hoogtepunt in het oeuvre van Grayson Perry is niet alleen een waardevolle aanvulling voor de reeds aanwezige werken van hem in de collectie van het Bonnefantenmuseum, maar ook een belangrijke aanwinst voor de Collectie Nederland. Dit wordt onderstreept door de bijdragen van het Mondriaan Fonds en de Vereniging Rembrandt met haar Titus Fonds en Innorosa Fonds’, aldus artistiek directeur Stijn Huijts.

 

 

Grayson Perry

Grayson Perry (1960) groeide op in Chelmsford (Essex) en volgde de kunstacademie in Portsmouth. Perry manifesteert zich graag als een luis in de pels van de mainstream kunstwereld. Esthetische vraagstukken met betrekking tot schoonheid en ambachtelijkheid worden scherp uitgespeeld in relatie tot sociale en maatschappelijke onderwerpen gerelateerd aan religie, identiteit, klasse en consumentisme. Daarbij bedient hij zich van een diversiteit aan technieken en media. In 2003 won hij met zijn opvallende vazen de prestigieuze Turner Prize. Hij nam de prijs in ontvangst als zijn alter-ego Claire en verkondigde ter plekke: ‘Hoog tijd dat een pottenbakkende travestiet de Turner Prize wint’. Een jaar later had hij zijn eerste solotentoonstelling bij de gerenommeerde galerie Victoria Miro. Inmiddels wordt zijn werk wereldwijd getoond en verkocht. Sinds 2012 bedenkt en presenteert Perry tv-programma’s voor de Britse televisiezender Channel 4, onder andere over smaak en identiteit.

 

 

Nieuwsuur besteedt aandacht aan aankoopproces

Op 18 juni om 22.45 uur besteedt Nieuwsuur aandacht aan de aankoop van The Tomb of the Unknown Crafstman voor het Bonnefantenmuseum. In deze special wordt ingegaan op de verschillende stadia van het aankoopproces van een dergelijke majeure aankoop, ook artistiek directeur Stijn Huijts komt hierover kort aan het woord. In het bijzonder wordt ingezoomd op de cruciale rol die de publieke en private fondsen spelen bij het verwerven van topstukken met een nationaal belang.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.