Maastricht spreekt op bijzondere wijze waardering uit richting gidsen

“Je hoort ze stappen door de straten, door de straten van Maastricht”
Zo begon 20 jaar geleden het unieke dankwoord van Dhr. Houben, de toenmalige burgemeester van Maastricht, gericht aan de VVV-gidsen van Maastricht. Gegoten in een prachtig zelfgeschreven gedicht en als ode opgedragen – ter gelegenheid van de uitreiking van ‘het Ereteken van Verdienste’ van de stad Maastricht – aan het gilde van de stadsgidsen van Maastricht.

Volg de verhalen van Maastricht

Volg de verhalen van Maastricht

Een waardering die uitgesproken moet blijven worden, zo vindt de Gemeente Maastricht. In samenwerking met VVV/Maastricht Marketing zijn de gidsen van Maastricht op bijzondere wijze verrast en is er wederom stil gestaan bij hun onmisbare bijdrage en liefde voor de stad. Deze keer in het ‘ Mestreechs’ en in de dichtende woorden van John Aarts, Wethouder Economie Gemeente Maastricht, die als volgt begonnen:

Wie iech opstoont waor iech zoe blij.
Mien hart spróng bekans oet mien prij.
Boerum dat?
Vendaog maag iech vertèlle vaan mien stad!

 

 

Daarnaast is in aanwezigheid van Wethouder Aarts en Lars Flinkerbusch (directeur VVV/Maastricht Marketing) een bijzonder project onthuld, waarmee de verhalen van de gidsen van Maastricht een blijvend vervolg krijgen. Onder de titel ‘Volg de Verhalen van Maastricht” worden interessante facts & figures en verrassende anekdotes van de gidsen van Maastricht gebundeld in een boek dat voorjaar 2017 gepresenteerd zal worden in een gelimiteerde oplage. Een boek dat voor, door en met de gidsen opgesteld zal worden.

Als voorproefje hebben de gidsen een eerste ‘ Start’ exemplaar mogen ontvangen met daarin, naast genoeg ruimte om alvast verhalen te noteren, ook de eerder geschreven gedichten van dank en waardering van burgemeester Houben (1996) en wethouder Aarts (2016).

 

 

John Aarts, Wethouder Economie Gemeente Maastricht en Lars Flinkerbusch, directeur VVV/Maastricht Marketing: “Met veel genoegen hebben we ruim 100 zeer gewaardeerde collega’s van de stad extra in het zonnetje gezet. Een bijzonder gidsencorps, die door weer en wind gaan, ieder seizoen, jaar in jaar uit, door de stad en haar gebouwen. Om de bezoekers van Maastricht te verwonderen met hun verhalen, kennis en tomeloze liefde voor de stad. ZIJ zijn het, die als gastvrouwen/-heren en ambassadeurs pur sang, de bezoekers van onze stad ontvangen, spreken en een fijn welkomstgevoel meegeven. En dat is voor onze stad van belangrijke immateriële waarde; hoe ervaar je de gastvrijheid, kom je nog een keer terug, laat je je kind hier studeren, wil je hier wonen…? Maar wat velen niet weten, ook van materiële waarde. De netto opbrengsten van hun werkzaamheden vloeien namelijk terug naar de organisatie om zo mede de guest experience functie in het Dinghuis en city branding mogelijk te maken. Kortom, redenen genoeg om hier bij stil te staan.”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.