Beleef de opening ‘Beelden 2016’ bij Landgoed Anningahof in Zwolle

Het beeldenpark van Landgoed Anningahof is ingrijpend aan het veranderen door de aanleg van een nieuw park. Toch zijn er in dit overgangsjaar weer nieuwe tentoonstellingen die gezien mogen worden! De werken van 62 exposerende kunstenaars (met 60 buitenbeelden en 74 binnenbeelden) zijn levendig en gedurfd; enkele verwijzen duidelijk naar de actualiteit en de diversiteit is bijzonder groot. De opening is op zondag 26 juni a.s. om 15.00 uur.
tentoonstelling-beelden-2016

De tentoonstelling ‘Short Stories’ van Frederik Foert wordt ook op die middag geopend en is te zien in het Kunstwegen Paviljoen t/m 21 augustus 2016. De expositie is onderdeel van Kunstwegen – de grensoverschrijdende 160 km lange – kunstroute van Zwolle tot voorbij Nordhorn.

 

 

‘Beelden 2016’

Landgoed Anningahof in Nederland heeft een jaarlijks wisselende tentoonstelling van hedendaagse beeldhouwkunst op een uniek beeldenpark. In 2016 tonen kunstenaars maar liefst 60 buitenbeelden en 69 binnenbeelden* in het unieke beeldenpark. Uitgebreide informatie over alle beelden, kunstenaars, tentoonstellingen en openingstijden: www.anningahof.nl

 

 

‘Short Stories’ van Frederik Foert in Kunstwegenpaviljoen

De installaties, video’s en objecten van Frederik Foert bevinden zich altijd in tijd en ruimte. Ze passen zich door hun structuur aan de actuele ruimte aan en ontstaan door beweging, vaak met bijbehorende geluiden. In dit opzicht zijn de werken ook formeel een uitdrukking van de voorliefde van de kunstenaar voor het medium film, waarbij mechanische mogelijkheden benut worden om zaken te animeren en in kleine vergankelijke scenario’s te transformeren. De kunstenaar beleeft duidelijk plezier aan het oneigenlijk gebruik van functionele objecten.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.