De beste wereldmuziek tijdens MED Festival in Algarve

Drie dagen lang de beste wereldmuziek tegen het decor van één van de mooiste middeleeuwse stadjes van de Algarve. Loulé maakt zich op voor het jaarlijkse MED Festival, hét zomerfeest van de regio. Het festival wordt van 30 juni t/m 2 juli voor de 13e keer gehouden en zal wederom duizenden bezoekers naar Zuid-Portugal trekken.
med-festival-algarve

MED Festival

Het MED Festival is niet zomaar een muziekfestival, maar een creatieve mix van culturen. Naast muziek van over de hele wereld, is er aandacht voor etnische kunst en dans, treden er straatartiesten op en worden de heerlijkste gerechten geserveerd. De diversiteit van culturen staat centraal en wordt gevierd. Dit jaar zijn er met 250 muzikanten met 15 nationaliteiten meer landen dan ooit vertegenwoordigd; van Bosnië tot Brazilië en van Guinee tot Rusland. Uiteraard zijn er ook veel Portugese artiesten aanwezig, zodat elke dag genoten kan worden van de mooiste fado, maar ook van lokale poprock en andere muziekstijlen.

 

 

Loulé als uniek decor

Wat het MED Festival misschien nog wel het meest bijzonder maakt is de locatie: het historische centrum van het middeleeuwse stadje Loulé. De diverse podia bevinden zich tegen de achtergrond van de karakteristieke straten en huizen, het Espírito Santo klooster, de São Clemente kerk en natuurlijk het bekende kasteel van Loulé. Dit decor zorgt voor een unieke sfeer, waar historie, geuren, kleuren, smaken en klanken perfect worden gemixt. Uiteraard is een bezoek aan het MED Festival goed te combineren met een strandvakantie in omliggende plaatsen als Vilamoura, Quinta do Lago en Vale do Lobo.

 

 

Trekpleister in de Algarve

Het MED Festival werd voor het eerst georganiseerd tijdens Euro 2004, waarbij Loulé één van de gaststeden was, maar naast voetbalfans ook graag cultuurliefhebbers wilde trekken. Sindsdien is het festival uitgegroeid tot een jaarlijks fenomeen met internationale bekendheid, dat dagelijks op zo’n 7000 bezoekers kan rekenen. Als onderdeel van de Europese ‘World Music’ festivals trekt MED toeristen vanuit heel Europa en vormt het één van de belangrijkste events van de Algarve.

Het MED Festival vindt plaats van donderdag 30 juni t/m zaterdag 2 juli 2016 in Loulé.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.