Dit is de nieuwe tentoonstelling van TENT

Vakantie! Sinds arbeid wordt afgewisseld met vrije tijd, is de historische figuur van reiziger of pelgrim vervangen door die van de toerist. We gaan op weg naar paradijselijke oorden met blauwe luchten, authentieke gerechten en vriendelijke locals. TENT presenteert vanaf donderdag 21 juli de video-installatie ‘Happyland’, een portret van de vakantieganger in onszelf.

Authentic Boys - Happyland

Authentic Boys – Happyland

In ‘Happyland’ kenschetst het kunstenaarscollectief Authentic Boys vijf typen toeristen, en het pad dat zij bewandelen richting persoonlijk geluk. De één houdt het graag huiselijk, terwijl anderen zich afzetten tegen de maatschappij, op zoek gaan naar ontberingen, glamoureuze luxe of de reinheid van de natuur. Uiteindelijk gaan zij allemaal op reis, op zoek naar het zogenaamd authentieke zelf: een mystieke tocht en diepgravende queeste naar existentiële zelfrealisatie. In dat opzicht heeft de hedendaagse toerist toch iets van de pelgrim van weleer. In de video’s, waarin serieuze overpeinzingen worden afgewisseld met speelse rebellie, portretteren de Authentic Boys de reizende medemens op humorvolle wijze. Open geknoopte T-shirts en bruine basten met glimmende kettingen, campingfolklore, de outdoorman en backpackers; allemaal komen ze aan bod. In een tijd waarin reizen en toerisme tot globale industrie zijn verworden, en we via sociale mediaplatforms al onze buitenlandse en exotische ervaringen voortdurend met elkaar delen, portretteren de Authentic Boys op lichtvoetige wijze de stereotype karakters die zich in de wereld van het toerisme manifesteren.

 

 

Authentic Boys is een internationaal kunstenaarscollectief, bestaande uit performancekunstenaars Gregory Stauffer en Johannes Dullin (Genève/Berlijn) en filmmakers Aaike Stuart en Boris van Hoof (Berlijn/Rotterdam). Sinds 2007 werken zij aan een grote verscheidenheid van projecten, waarin ze op humorvolle en intuïtieve manier reageren op hun directe omgeving. Hun performances, video’s en installaties waren te zien in theaters, kunstruimtes en filmfestivals in Europa. Onder de naam ‘Performing Life’ initiëren ze sociale en educatieve projecten in samenwerking met musea, galeries en scholen.

 

 

Donderdag 21 juli, 20.00u – Opening, gelijktijdig met de tentoonstellingen Optic
Mountaineering, The Back Room – Arie de Groot en de TENT Academy Awards 2016.
Zaterdag 23 juli & zaterdag 10 september, 15.00 – 17.00u – Authentic Boys City Safari
Een performatieve touristische tour door Rotterdam. Geschikt voor Engels, Duits en Franstaligen
Vrijdag 16 september, 20.00u – Summer Holiday Slide Night with Authentic Boys

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.