Watersporters zetten koers naar Rügen

De wateren rond het eiland Rügen behoren tot de veelzijdigste watersportgebieden aan de Duitse Oostzeekust. Zowel de Oostzee als de ondiepe baaien bieden optimale omstandigheden voor zeilers, surfers, kiters, zwemmers en motorbootbestuurders. Brede baaien en lagunes die in de laatste ijstijd zijn gevormd maken dit gebied met wind uit alle windstreken erg aantrekkelijk voor watersporters. Ook Vorpommersche Boddenlandschaft, het grootste nationale park in Mecklenburg-Vorpommern, maakt deel uit van dit gebied.
rugen-jaich

Watersportevenementen

Dat watersport diep in het DNA van het eiland verankerd ligt, bewijzen de jaarlijks terugkerende evenementen, zoals de zeilwedstrijd Rund Vilm op 18 juni, de Schwanenstein-wedstrijd in Lohme op 21 juni en de wedstrijd Rund Stubber vanaf Seedorf op 12 en 13 augustus. Volgend jaar wordt het seizoen weer geopend met de wedstrijd Rund Rügen in mei en de Stralsundse zeilweek Lauterbach begin juni.

 

 

Bijzondere vakantiebelevenissen op het water

Het watervakantiepark “im Jaich” in Lauterbach, midden in het Biosphärenreservat Südost Rügen, is een bijzondere jachthaven. Watersporters komen er niet alleen voor de ligplekken, maar ook voor de drijvende vakantiehuizen, de vakantiewoningen op palen, de goed verzorgde gastronomie, de staanplaatsen voor campers en de zeilschool. De verademende rust en de maritieme sfeer in deze idyllisch gelegen haven maken zich meester van zowel kinderen als volwassenen.
zeiler-rugen

 

 

Ook in de natuurlijke haven Gustow, in het zuiden van het eiland Rügen, is geen spoor te bekennen van de stress van het dagelijkse leven. Wat je er wel kunt vinden? 150 zeilboten en de terrassen van de splinternieuwe oeverwoningen, waar natuurliefhebbers sinds mei 2016 van het unieke panorama-uitzicht over de lagune kunnen genieten. Deze full-service haven is een duurzame zeilboothaven met winterstalling, groene daken, zonnewarmte, een kleinschalig warmtenet, Wifi, van groen voorziene voorgevels en energie-efficiënte gebouwen.
jaich-huizen-rugen
Meer informatie over watersporten op Rügen kun je vinden via www.ruegen.de/aktivitaeten/wassersport.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.