Wandelen op Duitslands mooiste wandelpaden samen met je trouwe viervoeter

Een wandelvakantie komt voor hondenbezitters alleen in aanmerking als ook de trouwe viervoeter mee mag. Voor het kiezen van een vakantiebestemming is het daarom belangrijk dat honden welkom zijn in hotels en onderweg lekker kunnen ravotten.
wandelen-honden-duitsland

Op de meeste Top Trails of Germany, de mooiste langeafstandswandelpaden van Duitsland, kun je een wandelvakantie uitstippelen langs hondvriendelijke hotels. Op Der Hochrhöner en de Goldsteig wordt de hond zelfs regelrecht in de watten gelegd.

Over de toppen van de Rhön

Der Hochrhöner, de wandelroute door het hartje van Duitsland op de grens van Hessen, Thüringen en Beieren, is een belevenis voor mens en hond. 5 wandeletappes voeren door het mooiste gedeelte van de streek: door het Rote Moor, een hoogveengebied waar vroeger turf werd gestoken, en door het typische landschap van de Kuppenrhön, met zijn afgeronde heuveltoppen, zoals de bizar gevormde Milseburg en de Wasserkuppe, de hoogste berg in de Rhön (950 m). Deze laatste wordt ook wel ‘Berg der Flieger’ genoemd, omdat de thermiek en het ontbreken van bomen perfect zijn voor zweefvliegers. In het arrangement zijn 5 overnachtingen met ontbijt, bagagevervoer, een wandelkaart en routebeschrijvingen inbegrepen. Vanaf € 375 p.p. incl. hond. Ook de transfer naar het Schwarze Moor is inclusief hond. In de pensions onderweg mag de hond ook op de nodige extraatjes rekenen.

 

 

Door de uitgestrekte bossen van het Beierse Woud

‘Ik wou dat ik een hond was’ – dat is het motto van een 7-daags wandelarrangement op de Goldsteig, de meer dan 600 km lange wandelroute in het Beierse Woud. De uitvalsbasis voor gemeenschappelijke wandelingen samen met andere hondenbezitters in en rond het Beierse Nationaal Park en het Tsjechische Nationaal Park Sumava is Hotel Sportalm in Philippsreut. Na een wandeling door de uitgestrekte bossen langs burchtruïnes en rustig kabbelende riviertjes worden de baasjes ´s avonds verwend met een 4-gangenmenu. Voor de hond staan een hondenbed, hondensnoepjes in de ‘Hundeecke’, speciale handdoeken en een hondenbar ter beschikking. Er kan zelfs een massage voor de hond worden geboekt! Dit bijzondere arrangement is vanaf € 425 p.p. te boeken bij www.hotel-sportalm.de.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.