Grächen versterkt relatie met Nederlandse ‘ambassadeurs’

De Zwitserse vakantiebestemming Grächen stond op dinsdag 7 juni 2016 centraal in de balzaal van het Haagse Hotel Des Indes. Op uitnodiging van de lokale toeristische instantie waren meer dan 70 Nederlandse eigenaren van een woning in het bergdorp te gast tijdens een Zwitserse avond. Grächen beschouwt de tweedewoningbezitters als ambassadeurs voor het dorp en wil de relatie met hen verder versterken.
grachen-zwitserland-nederland

Geliefd bij Nederlanders

Grächen ligt op een zonneplateau in de vakantieregio Wallis en is een geliefde bestemming onder Nederlandse vakantiegangers: toeristisch gezien vormen Nederlanders, op Zwitsers en Duitsers na, de belangrijkste herkomstmarkt voor het dorp. In de winter komt ongeveer 30% van de buitenlandse (niet-Zwitserse) gasten uit Nederland. Een relatief groot aantal Nederlanders bezit een tweede woning in Grächen.

 

 

Grächen Friends Club

‘Wij zien deze huiseigenaren als belangrijke ambassadeurs voor onze bestemming en hechten daarom veel waarde aan een goede verstandhouding,’ aldus Berno Stoffel, directeur van de Touristische Unternehmung Grächen AG. ‘Bovendien willen we hen op een constructieve wijze betrekken bij de ontwikkeling van onze bestemming. Met de oprichting van de vereniging ‘Grächen Friends Club’ willen we hen een stem geven bij belangrijke besluiten die genomen worden.’

 

 

Ambassadeur van of voor Zwitserland

De heer Breiter, Ambassadeur van Zwitserland in Nederland, heette de gasten welkom in Den Haag. Yves Luetolf, directeur van Zwitserland Toerisme Benelux, legde vervolgens uit: ‘Wij zien u niet alleen als ambassadeurs voor Grächen, maar voor heel Zwitserland.’ Om die reden spoorde hij de huiseigenaren tijdens zijn presentatie aan om meer van Zwitserland te ontdekken: ‘Als u tijdens uw volgende verblijf de route van de Grand Tour of Switzerland volgt, leert u ook andere highlights in ons land kennen.’

Indrukwekkend berglandschap

Gastspreker Frits Vrijlandt, alpinist en oud-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging, benadrukt de fraaie ligging van Grächen: ‘Het berglandschap in deze omgeving is indrukwekkend. Natuurlijk ligt de wereldberoemde Matterhorn om de hoek, maar vanuit Grächen is vooral het uitzicht op de Bietschhorn ontroerend mooi. Het is een plek waar ik bijzonder graag kom.’

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.