Een tweede huis in Oostenrijk


Een tweede huis in Oostenrijk is voor veel mensen een droom die misschien toch zou kunnen uitkomen. Oostenrijk heeft heel veel verschillende mogelijkheden. Elke streek in Oostenrijk is karakteristiek. Salszburgerland bijvoorbeeld is een klein paradijsje wat grotendeels bestaat uit bosbouwgebied. Echt een prachtig buitengebied. Toch ben je heel snel in de stad Salzburg waar veel cultuur en historie is te vinden. Op deze plek kun je alle kanten op. Ten noorden en oosten is het wat heuvelachtig en de rest van het Salzburgerland kun je heerlijk skiën. Dit zijn nog maar een van de vele voorbeelden die heel aantrekkelijk zijn om te investeren in een tweede huis.
huis-kopen-oostenrijk-foto-shutterstock

Mogelijkheden


Oostenrijk gaat wordt steeds aantrekkelijker. Dit land neemt een centrale plek in binnen Europa. De verhuurmogelijkheden van je tweede huis bieden niet alleen perspectieven voor de Nederlanders en Belgen maar meer landen in Europa liggen op korte afstand van Oostenrijk.

 

ZIE OOK: Oostenrijk best gewaardeerde vakantieland 2015

 

Dit wintersportland is natuurlijk heerlijk om te gaan skiën maar ook een korte vakantie in de zomer is buitengewoon aantrekkelijk om hier door te brengen. Kristall Spaces ziet eigenlijk het toerisme in alle seizoenen toenemen. Oostenrijk is van oorsprong een wintersportland maar biedt ook nog andere mogelijkheden om je vakantie door te brengen.

 

 

Oostenrijk heeft gebieden waar je in het voorjaar en de zomer heerlijk kunt wandelen en fietsen. Maar ook voor de mensen die niet zo verknocht zijn aan het skiën en toch een wintersportvakantie in Oostenrijk willen doorbrengen kunnen in dit prachtige land op de lange latten. Oostenrijk biedt mooie langlaufgebieden waar je kilometers lang ongestoord een zwerftocht op de langlaufski’s kunt ondernemen.

Oostenrijk vakantieland


Oostenrijk is een Europees land en biedt vele mogelijkheden voor de toerist. Dit land wil graag toeristen ontvangen en zorgen dat ze elk jaar weer terug komen. Nederlanders komen graag naar Oostenrijk en vaak ook elk jaar keren zij weer terug om vakantie te vieren.

Centrale ligging


Het bijzondere van Oostenrijk is de centrale ligging binnen Europa. Wanneer je een tweede woning zou gaan verhuren hoef je niet enkel je gaan richten tot de Nederlanders en Belgen. Toeristen uit de Oost-bloklanden en vooral de Russen raken steeds meer geïnteresseerd in dit prachtige wintersportland. Dus ook willen zij graag een huis huren en niet alleen in de winter maar ook in andere seizoenen. huis-oostenrijk-sneeuw-foto-shutterstock_269822072

De skigebieden zijn erg populair maar is niet voor iedereen haalbaar. Dit soort gebieden zijn erg duur. De buitengebieden daarentegen bieden nog volop kansen om een prima huis te kopen. Daar kan een mooi rendement behaald worden.

In de regio Zell am see betaal je voor de grond een bedrag van tussen de 3500 en 5000 euro per vierkante meter. Wil je een chalet aanschaffen in deze landstreek dan kost dat vanaf een huis van 100 vierkante meter 350.000 euro. Genoeg mogelijkheden dus!

Huizenmarkt Oostenrijk


De huizenmarkt in Oostenrijk is redelijk stabiel te noemen vergeleken bij de verkoop van huizen in Nederland. Evenwichtige markt waar geen daling is te zien. De prijzen zijn zelfs omhoog gegaan.In deze crisistijd van Europa wil je stabiliteit en zekerheid. Dat vindt je in Oostenrijk.

De belastingdruk is vrijwel nihil in Oostenrijk omdat er een progressief belastingstelsel wordt gehanteerd. Evenals in Nederland moet de koper van een tweede huis voldoen aan de fiscale regels. De huuropbrengst uit je tweede huis wordt belast. Wel kunnen de gemaakte kosten zoals kosten voor onderhoud elektra, commissie touroperators, reiskosten voor inspectie, rente en financiering worden afgetrokken van de bruto huurinkomsten.

Rendement behalen


Hoeveel rendement uit een tweede huis in Oostenrijk te behalen valt ligt aan de regio waar dit huis staat of gebouwd wordt. Kristall Spaces heeft onderzocht dat in het Salzburgerland het beste gebied is om een tweede huis te kopen. In de regio rondom Salzburg zitten de meeste Nederlanders. De Oostenrijkse overheid gaat de komende jaren inzetten op grote investeringen om het toerisme nog meer aan te trekken. Men wil het toerisme naar de 40 miljoen per jaar brengen.
Dus investeren in een tweede huis in het Salzburgerland is erg aantrekkelijk. Het rendement zal tussen de 5 en 9 procent kunnen bedragen wanneer er 4 bedden verhuurd worden. Dit levert ongeveer 10.000 euro op. Ook mede door de stabiele markt in Oostenrijk geeft deze investering veel zekerheid voor een goede toekomst!


Comments are closed.