Wetenschappers beantwoorden 550 rare, leuke en bijzondere kindervragen

Waar eindigt het heelal? Hoe krijg je hoogtevrees? Waarom moet je van uien huilen? Hoe werkt een touchscreen? Tijdens de Klokhuis Vragendag op zondag 12 juni zitten 50 wetenschappers klaar in NEMO Science Museum om antwoord te geven op deze en ruim 550 andere ingezonden kindervragen. Deze dag zullen antwoorden als ‘Daarom’ of ‘Tja, dat is nu eenmaal zo’ niet voorbij komen.

Kindervragen worden beantwoord in Nemo

Kindervragen worden beantwoord in Nemo

De populaire Klokhuis Vragendag wordt dit jaar al voor de 10e keer gehouden. De verrassende vragen van kinderen worden beantwoord door wetenschappers uit diverse vakgebieden zoals biologie, neurowetenschappen, sportpsychologie, natuurkunde en chemische technologie.

 

 

Voor spontane vragen van deelnemers en NEMO bezoekers is er de Vraag-Maar-Raak-Balie waar vijf wetenschappers ter plekke antwoord geven op vragen. Doe verder mee aan de Klokhuis quiz, woon een spectaculaire live demonstratie bij over dromen en ga op de foto met je favoriete Klokhuispresentatoren: Bart Meijer, Maurice Lede en Nienke de La Rive Box.

 

 

Over de Klokhuis Vragendag

Tijdens de Klokhuis Vragendag staan elk jaar kindervragen centraal. Wetenschappers worden uitgedaagd om alle vragen ook echt te beantwoorden. Met behulp van attributen, proefjes en demo’s proberen de wetenschappers vragen te beantwoorden en te illustreren. Zondag 12 juni staat de hele dag in het teken van nieuwsgierigheid, vragen stellen en onderzoeken. De Klokhuis Vragendag is een samenwerking van NEMO Science Museum en Het Klokhuis.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.