NEMO toont collectie in het Huishoudbeurs Museum

Al sinds de eerste editie in 1950 maken bezoekers van de Huishoudbeurs kennis met innovaties in huishoudelijke apparatuur. Deze innovaties hebben ons huishouden zichtbaar veranderd. Kun je je voorstellen dat een normale koelkast vroeger maar liefst 120 kilo woog? En wie kent nog de kraantjeskan uit 1965 of de verchroomde boterwarmer? Op verzoek van de jarige Huishoudbeurs heeft Science Center NEMO in het Huishoudbeurs Museum een tentoonstelling samengesteld met mooie, bijzondere apparaten en technologische innovaties van de afgelopen decennia.
nemo-huishoudbeurs-museum

Kennismaking

Voor de oudere bezoeker een feest van herkenning, maar voor de jongere bezoeker voornamelijk een kennismaking met de geschiedenis van deze apparaten. Via feiten en historisch film- en beeldmateriaal ontdek je meer over de ontwikkeling van huishoudelijke apparaten. Wist je bijvoorbeeld dat “het buikje” de bijnaam is van de eerste Nederlandse stofzuiger? Het eerste commerciële televisietoestel in Nederland kreeg de bijnaam “Hondenhok”. Tijdens een bezoek aan het Huishoudbeurs Museum ontdek je waarom!

Over het Huishoudbeurs Museum

De tentoonstelling met ruim 50 objecten uit de omvangrijke NEMO Erfgoedcollectie is te zien in het Huishoudbeurs Museum in Amsterdam van 21 februari tot en met 1 maart 2015 in hal 6. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur, op donderdag 26 en vrijdag 27 februari van 11.00 tot 22.00 uur.

 

 

Het Huishoudbeurs Museum wordt mede mogelijk gemaakt door: Huishoudbeurs, Science Center NEMO, BLACK+DECKER, Bosch and Siemens Home Appliances Group, EYE, Het Utrechts Archief, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Reclamearsenaal, Stadsarchief Amsterdam en SYM Scooters Nederland.

 

ZIE OOK: NEMO trekt bijna 600.000 bezoekers in 2014

 

De apparaten die te zien zijn in de tentoonstelling komen uit de NEMO Erfgoedcollectie. NEMO beheert 17.000 historische technische objecten in vier kerncollecties: verlichting, installatietechniek, energieopwekking en opslag en techniek in en rond het huis.

Comments are closed.