Ontdek hoe kinderen buitenspelen in Vechtdal

80% van de kinderen wordt van buitenspelen vrolijk en blij, vooral oudere kinderen geven aan dat buitenspelen ze sterk en gezond maakt, en 54% van de kinderen wil vaker buitenspelen als het buiten minder saai zou zijn. En ruim de helft van de kinderen zegt in dat geval minder vaak TV te kijken of te computeren. En daarom is juist Vechtdal Overijssel zo’n toffe bestemming voor een dagje uit of het vieren van je vakantie!

Kano varen in de Vecht

Kano varen in de Vecht

Want in Vechtdal is buitenspelen alles behalve saai! In Vechtdal heb je geen reden om binnen te blijven en al helemaal niet om je te verschuilen achter het beeldscherm van je tv, tablet of mobieltje. Want, het échte avontuur speel je niet online maar beleef je in het Vechtdal op elke hoek van de straat. Kortom, daar waar heel Nederland aanstaande woensdag Landelijke Buitenspeeldag viert, vieren wij dat je in Vechtdal niet één maar 365 dagen per jaar heerlijk kunt buiten spelen!

 

 

Nieuw! Wandelen met kids tijdens het ANWB Vechtdal Wandelweekend

Van 24 tot en met 26 juni wordt in het Vechtdal de eerste editie van het Vechtdal Wandelweekend georganiseerd. Het ANWB Wandelweekend is een weekend vol wandelplezier voor jong en oud. Op vrijdag wordt er gewandeld in Dalfsen, op zaterdag in Hardenberg en op zondag in Ommen. Er zijn lange afstandswandelingen van 15, 25 en 40 kilometer door het mooie Vechtdal, met naast een aantal andere themawandelingen natuurlijk ook speciale kinder- en gezinswandelingen. Ga samen op zoek naar Knof de Pad, vind historische schatten of ontrafel samen met Perry Perkament geheimen in Ommen.

 

 

De Boer op!

Achttien gastvrije boeren in het mooie Vechtdal stellen hun boerderijen, schuren en weilanden open. Elke boerderij is uniek en leuk om te bezoeken! Buiten spelen op het erf, stoeien in het stro, koeien voeren of biggetjes knuffelen. Maar ook koesafari, paarden verzorgen of klomp schilderen. De gratis brochure van ‘De Boer als Gastheer’ met adressen, leuke routes en weetjes is verkrijgbaar bij de Tourist Info’s in het Vechtdal. Je raakt niet uitgepraat over koetjes en kalfjes, dus blijf gezellig bij de boer en boerin slapen!

 

 

Drie maal over de kop….

Buitenspelen in het Vechtdal is lekker ravotten in het bos, kanoën op de Vecht, Bushcraft of aardbeien plukken bij de aardbeienboerderij. Maar ook driemaal over de kop in de achtbaan bij Attractiepark Slagharen of Avonturenpark Hellendoorn. Dansen met Bumba bij Plopsa Indoor Coevorden of op avontuur in Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Vechtdal is hét centrum van diverse pretparken, dus ook echte waaghalzen kunnen hun hart hier ophalen.

Overnachten

Eigenlijk is één dagje Vechtdal niet genoeg. Gewoon blijven slapen op één van de zeven Best Campings in Vechtdal is het advies. Deze campings vormen de ‘champions league’ onder de familiecampings. De Best Campings hebben hun titel gekregen van de ANWB en de ADAC, de Duitse zusterorganisatie. Ontdek de prachtige omgeving en ongekende mogelijkheden vanaf één van de zeven campings, allen voorzien van uitgebreide faciliteiten, kwalitatieve sanitaire voorzieningen en schitterende kampeerplekken en verhuuraccommodaties.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.