Binnen buitenspelen in de Westergasfabriek Amsterdam

De Franse kampeerketen Les Castels opent vandaag een kinderspeelkamer bij pop-up Bar&Restaurant Gustafson op het terrein van de Westergasfabriek. Inrichting en speelfaciliteiten zijn een knipoog naar het buitenspeelgevoel op de camping.

frankrijk.nl-buitencamping

Outside goes Indoor

Terwijl de ouders een drankje of hapje doen in het restaurant of op het terras van de Westergasfabriek in Amsterdam, kunnen kinderen zich vermaken in de speelkamer die doet denken aan een speeltuin op een camping. In een decor van bos en kastelen kunnen ze spelen in een tipitentje, schommelen, klimmen of tekenen.

 

ZIE OOK: When Fashion Travels

 

Doe meer met een monument

“Het markante en monumentale gebouw waarin Gustafson is gehuisvest, past perfect bij onze filosofie en achtergrond”, bevestigt Régis de Lussac, CEO van Les Castels. Deze kampeerketen werd in de jaren zestig uit nood geboren doordat talloze kasteel- en landgoedeigenaren moeite hadden hun aristocratisch erfgoed te onderhouden. Zij besloten om hun achtertuinen open te stellen voor kampeerders. Inmiddels biedt Les Castels 38 volwaardige campings van 4 en 5 sterren niveau op authentieke terreinen in Frankrijk. Denk daarbij ook aan landhuizen, grote boerderijen, wijndomeinen of terreinen met een bijzondere, natuurlijke omgeving. Naast plaats voor eigen tent is er ook een origineel glampingaanbod van onder andere safaritenten, boomhutten en pipowagens. Lussac:

“Innovatie en creativiteit staan aan de basis van ons aanbod op de campings. Kwaliteit en beleving, daar gaat het om. Op bijzondere locaties. En dat wordt nu op ludieke wijze ingevuld in hartje Amsterdam met deze pop-up Camping&Glamping Playroom.”

Kinderen zijn koning bij Les Castels

Uit onderzoek vorig jaar onder Nederlandse gasten bleek dat het aanbod van speelvoorzieningen op de camping een van de drie belangrijkste selectiecriteria is.

“In deze pop-up speelkamer brengen we het buitenspelen naar binnen. Hiermee willen we een voorproefje geven op het kinderplezier bij de Castels Campings. Dus niet alleen een vorstelijk vakantieverblijf voor de ouders, ook een prinsheerlijk leventje voor de kinderen.”

aldus conceptontwikkelaar Carole Goelitz van inspiratieplatform frankrijk.nl.

 

 

Elvira Wilthagen van Gustafson over deze samenwerking:

“Gustafson staat voor leuke dingen doen en mensen en bedrijven bij wijze van springplank een podium bieden. Daar matcht dit Outdoor goes Indoor concept van Les Castels goed bij. Een speelse manier van merkbeleving en een mooie aanwinst voor onze kleine en dus ook grote gasten.”

 

 

Comments are closed.