Signatures Cultuurweken Leiden wederom publiekstrekker

Dit jaar hebben de Signatures Cultuurweken Leiden totaal 56.000 bezoekers getrokken. De tien evenementen die onder de paraplu van Signatures Cultuurweken Leiden vallen, vonden plaats van 13 t/m 29 mei op verschillende plekken binnen Leiden: een show case van het Leidse cultuuraanbod met de stad als podium.

De signatures cultuurweken in Leiden

De signatures cultuurweken in Leiden

Martijn Bulthuis, directeur Leiden Marketing: ‘Waar wij heel erg blij mee zijn is dat de Signatures Cultuurweken bij mensen letterlijk ‘tussen de oren’ komt. Uit onderzoek blijkt dat 48,8% van de bezoekers bekend is met de Signatures Cultuurweken. Een stijging van 5% ten opzichte van vorig jaar. Wij zijn ervan overtuigd dat onze campagnes daarin bijdragen’.

De tien culturele evenementen, de ‘signature pieces’ van het cultuuraanbod, werden gepresenteerd in een landelijke en regionale print-, radio- en online campagne.

 

 

Een dikke 8

Onderzoek toont verder aan dat 65% van de bezoekers vrouw is en bijna iedereen, 99,2%, het evenement aan anderen aanbeveelt. Gemiddeld genomen worden de evenementen beoordeeld met een 8,3. De bezoeker aan de binnenstad geeft zo’n € 28 per persoon uit, waardoor de economische spin off uitkomt op € 664.000.

 

 

Evenementen

De evenementen, die dit jaar deel uitmaakten van de Signatures Cultuurweken zijn: Schemerstad, Openluchthotel, de Leidse Hofjesconcerten, LIFF Summer Special, Nacht van de Viool, Summerjazz, Museumnacht Leiden, Leidse Olympus, de voorstelling ‘Songspiel my videoland’ van de Veenfabriek en Beelden in Leiden.

De Signatures Cultuurweken kwamen tot stand door een nauwe samenwerking met de cultuursector, Cultuurfonds Leiden en Centrummanagement Leiden.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.