Beleef het Festival Geheime Tuinen 2016!

De Geheime Tuinen van Sittard zijn 24 openbare, maar soms wat verborgen tuinen, die elk hun eigen verhaal vertellen. Verhalen over de stad of over haar inwoners. Dus wie weet, eigenlijk het verhaal van u? Historie, bezieling en bezinning ontmoeten elkaar hier….
geheime-tuinen-festival

Op 19 juni zal voor de vierde keer dit kleinschalig en vriendelijk festival plaatsvinden in het centrum van de stad. Het festival wordt georganiseerd door de springlevende werkgroep Geheime Tuinen van de Vereniging Sittards Verleden, een historische vereniging met meer dan 400 leden.

 

 

Vanaf het centrale punt, de Cour Solanus, op enkele stappen van de Markt (waar deze dag in samenwerking met de horeca ‘Zitterd op het menu’ staat!) wordt u (be)geleid langs een aantal tuinen waar van alles te doen is, voor jong en oud.. In een aantal tuinen wordt gewandeld, verhalen en poëzie gelezen en gemaakt, muziek gemaakt variërend van Remco de troubadour en René Haustermans (en Toon Hermans!) tot Joodse Klezmermuziek door trio Sonidus, de creativiteit wordt uitgedaagd en er wordt informatie gegeven. Wil u iemand ten huwelijk vragen? Ook dat kan! Heeft u andere hartewensen, u kunt ze kwijt! En ja, er is ook een springkussen, want ook tuinen zijn immers springlevend?!

 

 

Opening van het festival vindt plaats om 11.30 uur op de Cour Solanus, door Ger Houben, bekend van het tuinprogramma van L1. Welkom!!

Kom en geniet, op 19 juni in Sittard!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.