Boottochten, Kunstzomer en avondwandelingen

Deze zomer presenteert Toerisme Leiestreek een gevarieerd aanbod om te genieten op en langs het water. De boottochten hebben een vaste stek op de kalender maar dit jaar zijn er enkele interessante nieuwigheden zoals tochtjes tijdens de Gentse Feesten.
leiestreek-avondwandelingen

Toerisme Leiestreek en de vzw Ont-dekking-s-rijzen slaan opnieuw de handen in elkaar voor de 8de editie van de Kunstzomer Leiestreek. Voor de wandelaars zijn er de hele zomer avondwandelingen die de regio op een verrassende manier laten ontdekken.

Zomerse boottochten

Van 24 juni tot 4 september blijven de boottochten de zomertoppers in de Leiestreek. De rederijen Alfa Trips, Aqua Line, Cruise 4 Two en het Provinciedomein De Gavers in Harelbeke zorgen voor een aantrekkelijk programma. De tochten worden gecombineerd met een culinair aanbod van streekproducten of een bezoek aan een bezienswaardigheid.
Nieuw dit jaar zijn de tochtjes in Arteveldestad Gent tijdens de Gentse Feesten en de fluistertochten in de ochtendschemering op het meer van Provinciedomein De Gavers in Harelbeke. Bovendien kan je meevaren met nieuwe tochten met Machelen-aan-de-Leie als uitvalsbasis. Kinderen en (groot)ouders kunnen hun hartje ophalen met een nieuwe gezinsvriendelijke tocht vanuit Wevelgem.

 

 

De brochure ‘Pleziervaart en waterpret’ bevat, naast de kalender van de zomerse boottochten, het volledige aanbod aan waterrecreatie. Naast bootverhuur is er aandacht voor watersport en openluchtzwemmen. De brochure is gratis te verkrijgen bij de diensten voor toerisme in de Leiestreek of op www.toerisme-leiestreek.be/boottochten. Een plaats op een van de zomerse boottochten kan je reserveren via deze website en de deelnemende diensten voor toerisme.

 

 

Kunstzomer Leiestreek

Elk jaar stellen beloftevolle kunstenaars hun werk tentoon tijdens de Kunstzomer Leiestreek, een organisatie van Toerisme Leiestreek en vzw Ont-dekking-s-rijzen. In 2016 nemen er een 50-tal kunstenaars deel, waaronder internationale kunstenaars zoals Adriano Piu, Michel Cartier en Yann-Eric Eichenberger. Van 5 juni t.e.m. 25 september tonen zij hun werk gratis in 11 gemeenten: Avelgem, Dentergem, Harelbeke, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Wevelgem en Wielsbeke. De Kunstzomer kiest voor unieke locaties zoals Cinema Albert in Ingelmunster, het kasteel van Bossuit in Avelgem of Huis Pereboom in Ledegem. Ook kan je in avant-première kennismaken met het voorgebouw van de prachtige art-decosite Eperon d’Or in Izegem. Hier opent begin 2017 een Schoeisel- en Borstelmuseum.
Drie nieuwe fietsroutes bieden dit jaar ook de mogelijkheid om de Kunstzomer op een leuke en actieve manier te ontdekken.
Alle praktische info kan je nalezen in de programmabrochure, die verkrijgbaar is bij de diensten voor toerisme in de Leiestreek, en op www.kunstzomer-leiestreek.be.

Avondwandelingen

Van 1 juli tot 25 augustus worden in de Leiestreek regelmatig avondwandelingen georganiseerd. Het betreft zowel begeleide wandelingen die door de steden en gemeenten in de regio georganiseerd worden als wandelingen van de sociaal-culturele beweging Pasar. Zo zijn er zowel wandelingen die de focus leggen op het landschap als stadswandelingen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.