Deze zomer in de musea in Bonn: schoonheid en hedendaagse Nederlandse kunst

Aan het grote en veelzijdige cultuuraanbod in Bonn is goed zichtbaar dat dit ooit de hoofdstad van West-Duitsland was. Veel tentoonstellingen trekken bezoekers van heinde en verre. Het Kunstmuseum Bonn opent eind juni een tentoonstelling met jong aanstormend Nederlands talent; het LVR-Museum toont de zoektocht van de mens naar schoonheid, van de bronstijd tot nu.

aimee-zito-lema-several-forms-friendship

Dorothea von Stetten-kunstprijs 2016 – Jonge kunst uit Nederland

Sinds 1984 wordt elke twee jaar de Dorothea von Stetten-kunstprijs uitgereikt, een aanmoedigingsprijs voor hedendaagse kunstenaars jonger dan 36 jaar. Dit jaar ligt de focus op jong Nederlands kunsttalent. Nederlandse kunstexperts hebben zeven kunstenaars genomineerd. De jury heeft daaruit drie finalisten gekozen: Aimée Zito Lema, Dan Walwin en Taocheng Wang. Hun werk wordt in een groepstentoonstelling in het Kunstmuseum Bonn gepresenteerd. Op woensdag 29 juni om 20 uur wordt de tentoonstelling officieel geopend en maakt de jury bekend welke kunstenaar de Dorothea von Stetten kunstprijs 2016, ter waarde van € 10.000, heeft gewonnen.

 

 

De video-, foto- en performancekunst van Aimée Zito Lema (*1982) is gewijd aan de individuele en collectieve beweging van het menselijk lichaam. Dan Waldin (*1986) maakt ruimtelijke installaties en video-installaties die uitnodigen tot materiaalonderzoek. In de ‘massagesalon’ van Taocheng Wang (*1981) vinden massageperformances plaats waarin de bezoekers kunnen participeren.

Locatie: Kunstmuseum Bonn | 30 juni t/m 25 september 2016

taocheng-wang-tied-up-bed-partition-curtain

dan-walwin-winds

Eva’s Beauty Case – sieraden en styling in de spiegel van de tijd

De tentoonstelling Eva’s Beauty Case in het LVR-LandesMuseum in Bonn nodigt de bezoeker uit het streven naar menselijke schoonheid in al zijn facetten te beleven. De tentoonstelling richt zich niet op één cultuur of tijdperk, maar slaat een brug van de steentijd naar het heden: van het ‘bouwplan’ van de natuur via veranderende schoonheidsidealen tot aan de huidige schoonheids- en sterrencultus. Gepresenteerd worden de verrassende verbanden en parallellen tussen vroeger en nu.

 

 

Archeologisch en cultuurhistorisch onderzoek aan de hand van oude voorwerpen levert veel meer op dan de grote lijn van de geschiedenis. Het geeft ook een goed beeld van het dagelijks leven van de mens, zijn gewoontes, voorliefdes en soms zelfs zijn wensen en dromen. De mens heeft zich altijd al beziggehouden met het eigen uiterlijk en de daarmee verbonden waarden en denkbeelden. Hij is zichzelf steeds weer vol overgave aan het versieren, schminken en stylen.

Locatie: LVR-LandesMuseum in Bonn | 9 juni 2016 t/m 22 januari 2017

plakat-beautycase

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.