Dit is waarom steeds meer mensen naar Scandinavië gaan

Het toerisme naar Denemarken, Noorwegen en Zweden zit nog steeds in de lift, blijkt uit de cijfers over 2015 van de drie toerismebureaus in ons land. Het jaar daarvoor werd ook al een flinke toename geconstateerd van Nederlandse overnachtingen in Scandinavië en deze trend zet zich ook dit jaar vol vertrouwen voort, zo blijkt uit de eerste cijfers van dit kwartaal.

Ontdek de fjorden in Noorwegen

Ontdek de fjorden in Noorwegen

Denemarken: Na recordjaar wederom forse toename Nederlandse vakantiegangers

Denemarken telde vorig jaar ruim 1,1 miljoen Nederlandse overnachtingen, een stijging van 12,1% ten opzichte van 2014, dat al een recordjaar was voor de Deense toerismesector. Nederlandse gasten verblijven het liefst op bungalowparken (+56,8%) en in vakantiehuizen (+17,3%), veelal aan de Deense kust. De maanden april-mei, waarin de meivakantie valt, vertoonden opnieuw een forse stijging: 24,9%. In deze typisch Nederlandse schoolvakantieperiode kiezen steeds meer gezinnen voor een vakantie in het kindvriendelijke Denemarken. Zuid-Denemarken blijft met ruim 276.000 overnachtingen (+12,3%) de populairste regio van Nederlandse vakantiegangers. Het LEGOLAND Billund Resortis hier een van de grootste trekpleisters; hetgezinsvakantieparadijs toonde een stijging van 20,3%. Maar ook het Deense Waddengebied, inclusief het Vikingstadje Ribe dat in 2014 werd uitgeroepentot Mooiste Stadje van Europa, toonde een flinke toename, van 23,4%. Midden-Jutland was met ca. 120.000 overnachtingen de regio met de grootste stijging in 2015: +18,7%. Hier ligt het Deense Merenhoogland, de streek Djursland met Nationaal Park Mols Bjerge, en Aarhus, de tweede stad van Denemarken, die in 2017 Culturele Hoofdstad van Europa is en Europese Regio van de Gastronomie. De verwachting is dat 2016 wederom een uitstekend toerisme jaar wordt voor het Deense eilandenrijk; het eerste kwartaal toont al een stijging van 11,8% ten opzichte van vorig jaar.

 

 

Noorwegen: Na positief jaar nog meer overnachtingen in eerste kwartaal 2016

De meest recente toerismecijfers voor Noorwegen laten een gezonde toename in het aantal overnachtingen zien. Zo was in 2015 al een stijging van 5% in het aantal overnachtingen vanuit Nederland ten opzichte van het jaar daarvoor geconstateerd. Ook het eerste kwartaal van dit jaar laat een positieve beweging zien. Noorwegen zag dit jaar tot en met maart maar liefst 60.606 overnachtingen vanuit Nederland, een stijging van 18,4% ten opzichte van vorig jaar.

 

 

Zweden: Record aantal buitenlandse toeristen voor Zweden in 2015

Nooit eerder was Zweden zo’n populaire bestemming voor internationale toeristen. In 2015 steeg het aantal toeristen naar Zweden met 10,5 procent. De meeste toeristen kwamen uit Noorwegen, Duitsland en Denemarken. Dit blijkt uit cijfers van het Zweedse Bureau voor de Statistiek SCB en Tillväxtverket. Na Noorwegen, Duitsland en Denemarken volgt Groot-Brittannië en daarna volgden de Nederlanders die Zweden het meeste bezochten. In 2015 waren er 658.296 Nederlandse gastnachten ten opzichte van 612.236 in 2014. Dat is een stijging van 7,5%.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.