Ontdek dé mountainbike en BMX hotspot van Nederland komende zaterdag

Aanstaande zaterdag verandert Lelystad in dé mountainbike en BMX hotspot van Nederland. Bij het Houtribhoekstrand en op het naastgelegen stuk IJsselmeerdijk verzamelen zich avontuurlijke fietsers uit heel Nederland. Het festival heeft haar programma verder uitgebreid met shows van internationaal BMX wedstrijdrijder Sietse van Berkel.

Het Bikefestival van Flevoland

Het Bikefestival van Flevoland

Sietse vertoont zaterdag zijn kunsten op de dijk, zonder met de voeten de grond te raken draait hij snel op zijn voor- en achterwiel en springt hij over zijn frame. “Het heeft iets weg van breakdancen op de fiets,” vertelt Sietse. Vorig week verzorgde hij al een opvallende PR stunt bij Lelystad Centraal Station, waar hij met modder besmeurd een voorproefje van zijn show liet zien aan het publiek. “Een beetje een rare actie natuurlijk”, lacht Sietse. We deden het om aandacht te vragen voor het festival. Mountainbikers en BMX-ers zijn niet bang voor een spatje modder. Maar het was ook in het kader van onze speciale actie voor het goede doel, de ‘mud bucket challenge’. Daarmee halen we geld op voor Duchenne Heroes. Een groot aantal mensen heeft de challenge aangenomen. Op onze facebook pagina staan de video’s van alle deelnemers.

 

 

Programma Bikefestival Flevoland 2016 4 juni

Bikefestival Flevoland biedt een complete fietsbeleving en duurt van 11:00 uur tot 18:00 uur. Waag een sprong op de Big Airbag BMX Jump, bezoek de BikeExpo waar je mountainbikes van een groot aantal merken kunt testen of fiets met beachbikes en fatbikes over het strand. Even verderop kun je deelnemen aan de Pumptrack WK kwalificatie, de Slowbiking NK kwalificatie en aan verschillende kinderactiviteiten. Live muzikanten en rollende keukens zorgen voor de goede vibes en voor de broodnodige energie. Het festival werkt dit jaar tevens samen met de Rabobank Omloop Flevoland. Wil je een langere MTB- of racefiets toertocht maken op 4 juni? Doe dan zeker mee aan de omloop, georganiseerd in samenwerking met de NTFU sportbond. Bikefestival Flevoland is 100% gratis en is een initiatief van iCycle.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.