Mountainbiken is dé toekomst voor zomertoerisme

Innsbruck Tourimus en haar vakantiedorpen zet deze zomer in nauwe samenwerking met het stadsbestuur het thema ‘mountainbiken’ in de spotlight. Naast de uitbreiding van de infrastructuur voor mountainbikers op zowel de Nordkette als in Muttereralmpark, wordt in juli 2016 de Innsbruck Downhill Cup georganiseerd!
mountainbiken-innsbruck-zomervakantie

Europees centrum voor alpine fietssport

Biken in de zomer is als skiën in de winter! Daarmee wil de hoofdstad van de Alpen zich profileren als ‘mountainbike city van de Alpen’, legt Karin Seiler-Lall, directrice van Innsbruck Tourismus, de nieuwe zomer positionering uit. Naast het wandelen en klimmen wordt mountainbiken het derde zwaartepunt in het toeristische concept van Innsbruck in Oostenrijk voor de zomer. Seiler-Lall heeft een aantal ontwikkelingen aangekondigd die in nauwe samenwerking met het stadsbestuur en de bergbanen in de regio worden gerealiseerd:

“We hebben alle beslissingsbevoegden aan een tafel samen gebracht en werken sindsdien met gebundelde krachten aan de realisatie van mountainbike city Innsbruck.”

Mountainbiken is dé toekomst voor het zomertoerisme. Innsbruck voldoet als stadscentrum in de Alpen aan alle vereisten om Europees centrum voor de alpine fietssport te worden.

 

ZIE OOK: Lelystad is dé place to be om te mountainbiken

 

Impuls voor de zomer

Mountainbiken zou de sportstad Innsbruck een nieuwe impuls opleveren voor het zomerseizoen. Daarvoor worden de bestaande bergbanen en trails gebruikt en parallel worden nieuwe attracties gecreëerd. Zo ontstaan er nieuwe bike trails op de Nordkette. Met de Arzler Alm Trail wordt een van de populairste recreatiegebieden ontsloten voor mountainbikers. Ook de Hungerburg Trail, die de bestaande Nordkette Singletrail met het stadscentrum verbindt, krijgt deels nieuwe lijnen. “Met de Singletrail Arzler Alm zullen we twee goede ideeën met elkaar combineren: we bieden een nieuw route aanbod voor de lokale fietsers en vakantiegangers, maar tegelijkertijd gaan we mogelijke conflicten uit de weg omtrent het gebruik van de berg en het bos door mens, flora en fauna. Wandelaars en fietsers storen zich niet aan elkaar, de dieren en planten worden beschermd”, vertelt Franz X. Gruber van het stadsbestuur. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het toerisme en de bosbouw. Daarnaast investeert Innsbruck daarmee in een nieuwe attractie voor sportieve vakantiegangers, die ook ‘s zomers de stedelijke levensstijl met een bergsportvakantie willen combineren.

 

 

In het zuiden van de stad wordt tevens het Muttereralmpark uitgebouwd tot volwaardig bikepark. Karin Seiler-Lall voegt daaraan toe: “Als groot aandeelhouder streeft Innbruck Tourismus naar een consensus met alle partners en de revitalisering van het zomertoerisme. De familievriendelijke berg met een omvangrijk fietsaanbod versterkt het trail netwerk dat in en rondom Innsbruck gerealiseerd wordt.” Zo wordt aan de kant van Mutters het route netwerk uitgebreid voor beginners en families met kinderen. Aan de kant van Götzens ontstaat een uitdagende downhill afdaling. “Daarmee kan de moderne bergbaan in Götzens, die normaal gesproken aan het eind van het winterseizoen tot stilstand komt, het hele jaar door draaien!”
mountainbiken-nieuwe-trend-zomervakantie

Nieuw evenement format: Innsbruck Downhill Cup

Met de Innsbruck Downhill Cup is Innsbruck een nieuw, uitdagend breedtesport evenement rijker. Begin juli 2016 vinden zowel op de beroemde Nordkette Singletrail als in Muttereralmpark twee voor amateur rijders open downhill wedstrijden plaats.

“Daarnaast zullen de Nordkette bergbanen en de Muttereralmpark bergbanen voor het eerst samenwerken. Deelname aan het evenement is open voor iedereen, om een breed publiek recreatieve fietsers aan te spreken”, leggen beide directeuren van Muttereralmbahn, Werner Millinger en Thomas Schroll van de Nordkettenbahnen uit.

De nieuwe activiteiten dienen als pilot voor toekomstige mountainbike evenementen, waarmee het zomeraanbod van Innsbruck voor sportieve vakantiegangers zal uitbreiden.

Comments are closed.