Ontdek het nieuwe pinnacle-class schip ms Nieuw Statendam

Holland America Line heeft aangekondigd dat het volgende Pinnacle-class schip, welke zal worden opgeleverd in de herfst van 2018, ms Nieuw Statendam zal heten. Daarmee eert Holland America Line het verleden van de cruisemaatschappij, en richt het haar blik tegelijkertijd op de toekomst.

ms Nieuw Statendam

ms Nieuw Statendam

Het ms Nieuw Statendam is het zesde cruiseschip in de geschiedenis van de Holland America Line met de naam Statendam. Deze zomer zal met de bouw worden begonnen bij scheepswerf Fincantieri’s Margheres in Italië.

 

 

Net als het zusterschip ms Koningsdam, staat het ms Nieuw Statendam voor een nieuwe topklasse in de geschiedenis van cruiseschepen. Met ruimte voor 2.650 gasten aan boord, zullen er aan boord van het 99.500 ton wegende schip dezelfde innovatieve ruimtes zijn, zoals op het ms Koningsdam, maar worden ook nieuwe concepten geïntroduceerd.

 

 

“Holland America Line schrijft weer een volgend hoofdstuk in de evolutie van onze maatschappij. Toch zijn we een bedrijf met een diepgaande historie; de naam ms Nieuw Statendam benadrukt de versmelting van ons verleden, het heden en de toekomst”, zegt Orlando Ashford, President van Holland America Line.

“De eerdere Statendam schepen behoorden tot de meest geliefde schepen van onze vloot, en we willen heel graag dit prachtige, nieuwe schip delen met onze gasten in 2018”, aldus Orlando Ashford.

Voor het unieke interieur van het ms Nieuw Statendam tekende opnieuw de gerenommeerde interieurontwerper Adam D.Tihany, net zoals hij deed voor het ms Koningsdam. Ook zijn er verschillende openbare ruimtes ontworpen door Bjorn Storbraaten, die eveneens eerder succesvol samenwerkte met Holland America Line voor het interieur van het ms Koningsdam, ms Eurodam en ms Nieuw Amsterdam.

 

 

De geschiedenis van de Statendam schepen

Het eerste Statendam schip werd in 1898 te water gelaten en woog ‘slechts’ 10.491 ton. Het schip voer tot 1911 bij de vloot. De tweede Statendam werd na 1910 gebouwd voor Holland America Line. Voordat het schip ooit voer voor de rederij, werd het verkocht aan White Star Line onder de naam Justicia. Het volgende Statendam schip deed dienst van 1929 tot 1940 bij de rederij, maar werd uit de vaart genomen na een brand.

Het vierde Statendam schip werd in 1957 te water gelaten en gedoopt door de toen 18-jarige kroonprinses Beatrix die later als Koningin ook het ms Eurodam doopte.

Op 7 januari 1958 vertrok het vierde Statendam schip op een 110-daagse wereldcruise, de eerste voor Holland America Line. Tot 1982 bleef het ms Statendam bij de vloot en werd toen verkocht aan Paquet Cruises.

Het vijfde Statendam schip werd in 1993 te water gelaten en deed dienst tot 2015, toen het overgedragen werd aan zustermaatschappij P&O Cruises Australia, waarbij het nu vaart onder de naam Pacific Eden.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.