Topontwerpers ontwerpen interieur Pinnacle

Holland America Line heeft twee toonaangevende bedrijven geselecteerd om het interieur van het nieuwe 99.000 ton zware schip – dat gepland staat voor aflevering in februari 2016- te ontwerpen. De eerste in een nieuwe ‘Pinnacle klasse’ schip, laat decors zien ontworpen door designer Adam D. Tihany en designer en architect Bjorn Storbraaten.

holland-america-line-2

Samenwerking

Tihany vergezelt Storbraaten, die al eerder succesvol samenwerkte met Holland America Line aan het ms Eurodam en het ms Nieuw Amsterdam in het ontwerpen van de openbare ruimten van deze schepen. Het nieuwe schip laat een aantal spannende nieuwe openbare ruimten en dinerlocaties zien, evenals een overweldigende ambiance aan boord die in samenspraak met de twee designers tot stand is gekomen. Verschillende nieuwe concepten- die nog niet eerder aan boord van een Holland America Line schip te zien zijn geweest – zijn nog in ontwikkeling. .

Richard Meadows, executive vice president, marketing, sales en gastprogramma’s van Holland America Line:

Wij zijn erg blij dat we kunnen samenwerken met deze professionals aan ons ‘volgende generatieschip’. De ambiance van een schip is een essentieel onderdeel van de cruise ervaring en beleving en we hebben er alle vertrouwen in dat Adam, Bjorn en hun teams van ervaren designers en architecten deze slag kunnen slaan en de balans kunnen vinden tussen het hedendaagse en traditionele, dat het kenmerk is van de interieurs van de Holland America Line schepen.

Over Tihany Design

Adam D. Tihany wordt beschouwd als een van ‘s werelds meest prominente designers binnen de gastvrijheids sector. Na het afronden van de ‘Politecnico di Milano School of Architecture and Urban Planning’ , was Tihany leerling bij verschillende designersbedrijven in Italië. In 1978, vestigde hij zijn eigen multidisciplinaire studio in New York en in 1987 werd hij mede eigenaar van de Remi restaurants. Tihany is een pionier die samenwerkt met bekende culinaire chefs zoals Wolfgang Puck, Thomas Keller, Daniel Boulud en Charlie Palmer en met hen verschillende topinrichtingen ontwierp. Tihany ontwierp ook een collectie van acht restaurants voor het legendarische Sirio Maccioni van Le Cirque. Zo geeft Tihany aan:

Mijn team is gedreven om aan dit unieke project te werken en we zijn erg enthousiast om onze visie samen te brengen met de esthetiek en de onderscheidende stijl van Holland America Line.

De afgelopen dertig jaar is Tihany Design een leider geworden in het creëren van luxe en innovatieve inrichtingen op sommigen van ‘s werelds meest iconische plekken, zoals het King David Hotel in Jeruzalem, Beverly Hills Hotel in Los Angeles en One & Only Cape Town. In 2011 is Tihany benoemd tot art director van het ‘Culinary Institute of America’ verantwoordelijk voor het moderniseren van de Hyde Park campus.

Over Yran & Storbraaten Architecten

Opgericht in 1985, Yran & Storbraaten Architecten is een van ‘s werelds bekendste architectenbureaus, gespecialiseerd in het design van cruiseschepen. Bekend om de verschillende stijlen, heeft het bureau een lange lijst aan internationale opdrachtgevers. Als partners zijn Bjorn Storbraaten en Petter Yran pioniers in het ontwikkelen van het luxe segment. Storbraaten werkte aan beide schepen, het ms Nieuw Amsterdam en het ms Eurodam, evenals het Seabourn Odyssey, Seabourn Sojourn en Seabourn Quest aan het ontwerp van restaurants, buitendekken, lounges, theaters, nachtclubs en bars. Zo meent Storbraaten:

Ik kijk er naar uit om de partnership met Holland America Line voort te zetten en te werken aan dit spannende nieuwe klasse schip dat deuren opent naar nieuwe mogelijkheden aan boord.

Comments are closed.