Fiets langs kunstgeheimen

Drie nieuwe fietsroutes laten de rijkdom aan kunstwerken van het Rijk van Nijmegen zien. De routes zijn er als fraai uitgevoerde routegids, maar hebben ook een digitale variant. Het kunstenaarsechtpaar Adelheid en Huub Kortekaas is de virtuele gids op de routes.
project-kunstgeheimen-nijmegen-routes

De presentatie van de routes was op 30 mei bij De Tempelhof in Winssen. Wethouder Hans Driessen van de Gemeente Beuningen nam deze middag het eerste exemplaar van de routegids in ontvangst uit handen van Hanneline Oosting, adjunct directeur van Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN). De routes zijn verkrijgbaar bij VVV en het toeristisch bedrijfsleven in de regio.

Kunstroutes

Er zijn drie routes uitgezet, van 39, 42 en 48 kilometer die ieder gebruik maken van de handige fietsknooppunten. Route 1 loopt in het stroomgebied van de Waal, tussen Nijmegen en Millingen aan de Rijn. Route 2 gaat langs de Maas tussen Mook en Grave. En route 3 gaat door het Land van Maas en Waal, grofweg tussen Beuningen en Wijchen. Langs iedere route bevindt zich een fiks aantal kunstwerken die ieder een relatie tussen de mens en het water verbeelden. Handige startpunten voor de routes zijn de centra van Nijmegen, Plasmolen en Wijchen.

 

 

Routegids en app

De drie routes zijn gebundeld in een aantrekkelijk vormgegeven routegids. Die gids heeft drie duidelijke kaarten met telkens de route erop ingetekend. Bovendien is van ieder kunstwerk een afbeelding plus omschrijving vermeld. In de route-app vertellen het echtpaar Kortekaas bij iedere rustpunt over de inspiratie die de kunstenaar heeft gehad om dat betreffende beeld te ontwerpen. Ze vertellen over achtergronden van iedere kunstenaar en waar er nog meer werken van iedere kunstenaar zijn te zien. De kunstroutes zijn geplaatst in de route-app Abellife, gratis downloadbaar in de appstores voor de smartphone.

 

 

Samenwerking

RBT KAN heeft de drie routes gemaakt in samenwerking met de gemeenten langs de routes, de kunstenaars , het echtpaar Kortekaas en Abellife. De productie kon geschieden dankzij financiële ondersteuning door de Provincie Gelderland en het Europees Fonds voor de Regionale Ontwikkeling ´Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst!’.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.