Nooit meer vervelen met de gratis Waterbelevingskaart

Het voorjaar is begonnen. Tijd om er weer opuit te trekken in de regio. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) biedt de inwoner van de regio en de vele toeristen een nieuw, gratis product om te genieten van de schoonheid van de grote rivieren en waterplassen.
waterbelevingskaart-arnhem-nijmegen

De waterbelevingskaart regio Arnhem Nijmegen biedt de gebruiker een handig overzicht van bootverhuurders, fietsroutes langs het water, struinroutes door de uiterwaarden, veerpontjes en ook nog eens adressen voor eten en drinken aan de oevers of slaapadressen óp het water. Musea, dagattracties, tuinen en recreatieplassen worden niet vergeten. En dat alles binnen een radius van maximaal 2 km langs het water. De kaart is gratis verkrijgbaar bij VVV en toeristisch bedrijfsleven in de regio Arnhem Nijmegen. Haal hem nu op!

Handzaam

Het drukwerk heeft aan de ene zijde een overzichtelijke kaart van de Maas, Waal, Rijn en IJssel. Duidelijke iconen geven de plekken van alle vermelde accommodaties aan. Rondom die kaart en aan de achterzijde staan – overzichtelijk per rubriek ingedeeld – de namen en adressen van ieder bedrijf, plus een kaartcoördinaat. Met die coördinaat kan de gebruiker iedere accommodatie heel makkelijk op de kaartzijde terugvinden. Zo doe je met de kaart alle mogelijke inspiratie op voor een uitstapje op of langs het water. Wat denk je van een fietstocht over de dijken, het water oversteken per fietspontje, een drankje op een terras met uitzicht op de voorbijvarende schepen en een heerlijk diner van visspecialiteiten aan een rivieroever. En ten slotte slapen op een ark in het water. Goede inspiratie toch?

 

ZIE OOK: Nijmegen wederom goedkoopste terrasstad

 

Overal verkrijgbaar

RBT KAN heeft ervoor gezorgd dat er vele tienduizenden kaarten zijn gedrukt. Adjunct directeur Hanneline Oosting: “Wij verwachten stormachtige belangstelling van het publiek voor dit leuke product. De afgelopen vier jaar hebben we veel geïnvesteerd om de charmes van de grote rivieren bij het publiek onder de aandacht te brengen. En met succes. Want er is veel belangstelling voor alle nieuwe websites, route-apps en gedrukte routes. Deze waterbelevingskaart bundelt al die nieuwe producten. Hij is daarom verkrijgbaar bij alle VVV’s en toeristische bedrijven in de wijde regio. Uiteraard gratis, zodat nog meer mensen hun toeristische weg op en langs het water zullen vinden.

 

 

Wil je overigens je inspiratie rond het water digitaal opdoen, kijk dan op www.geldersestreken.nl/rivieren. Daar vind je de kaart als interactief product gepresenteerd”. De productie van de gedrukte en digitale kaart zijn mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van de Provincie Gelderland en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

 

 

Comments are closed.