Dit is de best gewaardeerde strandbestemming van Nederland

De Zeeuwse stranden en de Waddeneilanden worden het best gewaardeerd door Nederlandse vakantieliefhebbers, zo blijkt uit een berekening van reviewplatform Zoover. Het Zeeuwse strand van Zoutelande krijgt een 9,2 en behaalt hiermee de eerste positie in de lijst. De tweede plek, met een cijfer 9,1, is voor Terschelling. Vlieland behaalt met een waarderingscijfer 9 een derde plaats in de lijst van best gewaarde strandbestemmingen van Nederland.
beste-strand-nederland

Bij de berekening zijn ruim 50.000 reviews van strandbestemmingen meegenomen. Er is gekeken naar de gemiddelde waardering op
bestemmings-, accommodatie- en strandniveau. De onderzochte periode liep van 1 juni 2015 tot en met 31 mei 2016.

 

 

Drukte? Liever niet

De populaire en drukbezochte stranden zoals het Scheveningse en Zandvoortse strand komen niet in de top 10 lijst voor. De trend dat Nederlanders in hun vrije tijd kiezen voor rust, ruimte en natuur kan hiermee te maken hebben.

 

 

Extra pluspunt

Naast de rust, uitgestrekte stranden en mooie natuur biedt Zeeland meer. Uit gegevens van Weeronline blijkt dat deze regio over de meeste zonuren en ook over de minste buien beschikt. De stranden van Zeeland zijn met ruim 1750 zonuren per jaar het zonnigst. Noord-Holland kent 1700 zonuren op jaarbasis.
top-10-stranden-nederland

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.