Johnnie Walker House opent zijn deuren op Schiphol

Diageo Global Travel opent vandaag samen met Schiphol Airport Retail officieel de deuren van het eerste Johnnie Walker House™ in Europa. Dit is een exclusieve en zintuigprikkelende winkelomgeving voor Schotse whisky´s in Lounge 2 op Amsterdam Airport Schiphol.

Johnnie Walker Blue Label

Johnnie Walker Blue Label

Het huis is zo ontworpen om reizigers te informeren en te inspireren door hen een ervaring te bieden die de geschiedenis, herkomst en pioniersgeest van het merk Johnnie Walker® weergeeft. Het Johnnie Walker House Amsterdam Airport Schiphol is het eerste huis in Europa, na de openingen in Singapore, Mumbai, Auckland en Taipei.

 

 

Het Johnnie Walker House Amsterdam Airport Schiphol heeft een oppervlakte van 162m² en is verdeeld over twee verdiepingen. Het design bevat elementen van koper, water, gerst, turf en eiken, waardoor reizigers worden ondergedompeld in een ervaring die enerzijds doet denken aan een galerie, anderzijds aan een museum die de rijke geschiedenis van de productie van deze karakteristieke whisky vertelt. Het huis is open voor alle reizigers die Lounge 2 passeren en laat gasten het erfgoed, vakmanschap en de exceptionele kwaliteit van Johnnie Walker en zijn whisky’s verkennen door een unieke, zintuiglijke reis waarbij je de zeldzame elementen van deze beroemde blends kunt proeven en ruiken.

 

 

Gasten krijgen ook de mogelijkheid een bijzondere tasting te doen in de exclusieve privébar die het hele jaar open is voor Johnnie Walker House members. Reizigers hebben hier ook de mogelijkheid exclusieve Johnnie Walker House producten te kopen die nergens anders verkrijgbaar zijn.

“We zijn verheugd om vandaag officieel de deuren van onze nieuwste Johnnie Walker House op Amsterdam Airport Schiphol te mogen openen en deze fantastische ervaring te bieden aan reizigers”, aldus Doug Bagley, Managing Director, Diageo Global Travel and Middle East.

“Schiphol is Europa’s vijfde grootste luchthaven. Het verwelkomt jaarlijks 26 miljoen reizigers en verwacht de komende jaren sneller te groeien dan de andere luchthavens in Europa. Deze groei, samen met de groeiende vraag naar luxe, gedistilleerde dranken in travel retail biedt het Johnnie Walker House Amsterdam Airport Schiphol de ultieme mogelijkheid om reizigers een innovatieve en aantrekkelijke winkelervaring te bieden, die hen tegelijkertijd toegang geeft tot ’s werelds beste Schotse whisky’s en exclusieve House edities.”

 

 

Sinds de opening van het huis hebben we gezien dat Johnnie Walker Blue Label een vaste favoriet is bij het veeleisende reizigerspubliek, op de voet gevolgd door de reeks exclusieve varianten van het Johnny Walker House.

Peter-Jan Rozenberg, Managing Director Schiphol Airport Retail voegt toe: “De opening van vandaag bevestigt opnieuw onze toewijding aan het bieden van unieke retail en food & beverage proposities aan reizigers, waarbij toegang wordt gegeven tot de meest gewilde merken wereldwijd. Het Johnnie Walker House Amsterdam Airport Schiphol en de exclusieve Johnnie Walker lifestyle past helemaal in de bijzondere klantervaring. Reizigers krijgen voor het eerst in Europa de kans om dit enerverende concept te ervaren en de exclusieve producten te kopen die alleen hier verkrijgbaar zijn.”

Er zijn een aantal unieke elementen in het Johnnie Walker House Amsterdam Airport Schiphol die geïnspireerd zijn op de reis die Johnnie Walker naar Nederland maakte in 1913. Het historische belang van de stad als handelscentrum wordt weerspiegeld in de Johnnie Walker House™ Blue Label Casks Edition – Schiphol Limited Edition, die exclusief verkrijgbaar is voor gasten van het Johnnie Walker House Amsterdam Airport Schiphol. Om de opening van het House te vieren heeft Nederlands kunstenaar Merijn Hos de fles geïllustreerd. Johnnie Walker’s iconische ‘Striding Man’ staat hier op afgebeeld terwijl hij van Schotland naar Schiphol reist in een grote houten klomp, die wordt omringd door iconische tulpen, molens en fietsen. De limited edition bevat Johnnie Walker® Blue Label™ – The Casks Edition, een intense mix van de zeldzaamste whisky’s van Johnnie Walker.

Het Johnnie Walker House™ Amsterdam Airport Schiphol biedt:

· Een inspirerende winkelomgeving, waaronder een muur van turf en een prachtige nosing tafel die de mogelijkheid geeft de geuren en aroma’s te ervaren;

· Een ‘whisky constellation’ plafond, gewijd aan Johnnie Walker’s ‘Kunst van het blenden’ en het uitgebreide aanbod van Single Malt Schotse Whisky’s.

· Een ‘Smaakmuur’, die het samenkomen van wetenschap en kunst van het blending proces laat zien.

· In een luxe ‘mentoring zone’, nodigen gespecialiseerde brand ambassadeurs reizigers uit voor een unieke, zintuiglijke reis om de zeldzame elementen waar Johnnie Walker uit bestaat te ruiken en te proeven.

· Op de bovenste verdieping is er een bar waarbij genodigden kunnen genieten van de beste whisky’s uit het Johnnie Walker Super Deluxe portfolio.

Voor het eerst in Europa zijn de Johnnie Walker House Exclusive Collections nu ook verkrijgbaar in retail. Collecties die verkrijgbaar zijn in het Johnnie Walker House Amsterdam Airport Schiphol zijn John Walker & Sons™ Master Blenders Collection, Johnnie Walker® Epic Dates Collection en Johnnie Walker House™ Zodiac Collection.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.