Wat drinken op Barbados? 5 niet te missen dranken

Van exotische dorstlesser tot wereldvermaarde rum. 5 dranken die behoren tot de onbetwiste klassiekers van de Caribische lifestyle op het eiland Barbados.

Wat te drinken op Barbados?

Wat te drinken op Barbados?

1. Wereldse rum

Zeg je Barbados, dan zeg je: rum. Het Caribische eiland is de geboorteplaats van de rum en de drank is verkrijgbaar in talloze smaken en mixen. Het beste te proeven met een tour door en lokale rumfabriek waar je zelfs een customized rum-cocktail maakt. Rum-tours zijn er onder meer bij Mount Gay Rum, de bekendste rum van het eiland en oudste rumsoort van de wereld. Tip: wandel naar binnen bij een van de tientallen vrolijke rumshops en maak een praatje met locals met een glas rum in je hand.

 

ZIE OOK: Barbados on a budget: top tips voor non-celebs

 

2. Lokaal gebrouwen bier

Goed voor de dorst en altijd lekker: een biertje. Probeer op Barbados vooral het prijswinnende, lokaal gebrouwen Banks Beer. Of 10 Saints dat op unieke wijze 90 dagen lang rijpt in Mount Gay rumvaten en zorgt voor een echte Barbados-bite. Rum en bier geeft plezier! Om het beste van twee werelden te proeven, is er de bier- en rumtour die langs de Banks Brewery en Mount Gay Rum voert.

 

 

3. Caribische frisdrank Mauby

Caribischer dan dit wordt het niet: een Mauby is een bitterzoete frisdrank gemaakt van boomschors. Te verkrijgen met verschillende soorten kruiden, de meest gebruikte is anijszaad. Tip: altijd lekker onder een palmboom op Crane Beach, al vaak uitgeroepen tot mooiste strand van de wereld.

 

 

4. Exotisch kokoswater

Hier omgedoopt tot superfood, op Barbados de normaalste zaak van de wereld en een traditionele dorstlesser: kokoswater. Deze drank geeft energie en drink je het beste direct vanuit de kokosnoot. Overal op straat vind je kokosnootverkopers die heel behendig een voor je openhakken. Nog een tip: de zachte, witte gelei binnenin is ook niet te versmaden.

5. Zuiver kraanwater

In tegenstelling tot veel andere Caribische bestemmingen, kun je op Barbados gewoon water uit de kraan drinken. De kalkstenenbodem op het eiland zorgt voor waterzuivering op natuurlijke wijze. Leuk om te weten: locals vragen vaak naar een “Bowmanstan special”, waarmee ze refereren aan het Bowmanstan waterpompstation als bron.

Comments are closed.