Beleef het landgoed van Sandton Château De Raay

Sandton Château de Raay, in het Noord-Limburgse Baarlo, heeft met Tim Gilissen een kasteelheer aangetrokken met gevoel voor rentmeesterschap. De roots van de nieuwe general manager, die in april jl. overstapte van Château Sint Gerlach in Houthem, liggen in landelijk gelegen Limburgse hotels. Gilissen wil de landgoedbeleving van Sandton Château De Raay op scherp zetten. De idyllische locatie omvat 13 ha. landgoed, met tuinen, waterpartijen en een bosperceel.

Sandton Chateau de Raay

Sandton Chateau de Raay

Landgoedbeleving onderdeel vergaderconcepten

Sandton Châtau De Raay vervlecht de landgoedbeleving, kunst en (kruiden)tuin in vergaderconcepten: een koffiebreak in de beeldentuin, een mini-excursie in de kruidenkas, de zelf geoogste lunch; op natuurverkenning met een lokale verhalenverteller, of een schermclinic – de gentlemen’s sport van weleer. Voor specifieke focustrainingen en teambuilding-activiteiten zijn de teken- of schilderworkshops uitermate geschikt. Die worden gegeven in Art Center de Raay, gevestigd in de Orangerie op het landgoed.

 

 

Tim Gilissen:

Dit is een geweldig inspirerende omgeving, juist ook voor zakelijke gasten. Wij hebben verhalen te vertellen en kunnen een scala aan ervaringen bieden. Er is niet zomaar een label te plakken op deze locatie. Het is een historische plek met een tot de verbeelding sprekende geschiedenis. De eigenaar van het vastgoed heeft kunst een belangrijke plek gegeven in en rond het hotel en we oogsten eigen groentes en kruiden van het landgoed voor het restaurant en de banqueting. Vanuit mijn achtergrond op F&B-gebied deel ik de passie voor pure smaken met chef-kok Dylan van Hirtum. De ingrediënten voor zijn streekgerechten komen veelal direct van het land en uit zijn jarenlang zorgvuldig opgebouwde kruidentuin. Wij willen ook onze zakelijke gasten nadrukkelijker betrekken bij onze keukenprincipes. Niet alleen als aardige afleiding, maar met een bewustwordingselement. Hun zintuigen prikkelen door te laten waarnemen, proberen, proeven. Daarom bieden we bijvoorbeeld als onderdeel van een meeting-pakket de mogelijkheid om lunch of diner samen te stellen met zelfgezochte en geplukte ingrediënten uit de tuin. Daar wordt enorm enthousiast op gereageerd.

 

 

Kasteelhotel met kunst

Van het oorspronkelijke nonnenklooster, dat het kasteel uit 1256 verbindt met de voormalige kapel en bijgebouwen, is in 2004 een uniek hotelproject gerealiseerd met exclusieve banqueting- en vergaderfaciliteiten en een gastronomisch restaurant in de wintertuin. Persoonlijke aandacht en oog voor detail kenmerken het karakter van Château De Raay, dat 50 luxe hotelkamers telt, elk verschillend en voorzien van kunst. Vier kamers zijn volledig door kunstenaars ingericht. De nieuwste aanwinst is een kamer van de hand van de bekende Limburgse kunstenares Elly Munten.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.