Beleef het eerste wakeboard centrum in Tirol

Met een oppervlakte van meer dan 19.000 m2 behoort het nieuwe ‘wave-lake’ van AREA 47 tot dé nieuwe hotspot voor wakeboarders in de Alpen. Een 5-mast systeem en in totaal 420 meter kabelbaan zorgen ervoor dat zes watersporters tegelijkertijd over het meer kunnen boarden met het Tiroler berglandschap op de achtergrond.
AREA 47, pictures by jensklatt.com

Outdoorpark AREA 47, gelegen in het Ötztal, beschikt hiermee over het eerste wakeboard centrum van West-Oostenrijk. Een gouden zet, want wakeboarden is ‘booming’.

Wakeboarden

Wakeboarden heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen en is één van de snelst groeiende watersporten ter wereld. Bij wakeboarden wordt men op een board voortgetrokken door een motorboot of kabelbaan. Al in 2013 opende AREA 47 de outdoor activiteit ‘Little Bro Wake Cable’ waar beginnende wakeboarders hun talent konden uittesten en gevorderden aan hun techniek sleutelden. Het nieuwe ‘wake-lake’ biedt, voor zowel professionals als nieuwkomers, genoeg uitdaging dankzij uitgebreide faciliteiten en nieuwe innovaties. Wakeboardfanaten behalen snelheden van maximaal 30 km per uur. Professionele coaches helpen beginners de eerste meters over het water te maken en de echte pro’s laten met behulp van de vele obstakels en schansen de meest spectaculaire ‘trics’ en ‘flips’ zien die gave watereffecten opleveren. Toeschouwers hebben vanaf het ‘wake-café’ dakterras het beste uitzicht terwijl ze genieten van huisgemaakte Tiroler gerechten.

 

 

‘The Ultimate Outdoor Playground’ van de Alpen

Naast de wakeboard area biedt AREA 47 meer dan 35 andere sportieve activiteiten en is hiermee een van de meest diverse outdoor parken van Europa. Outdoor- en sportfanaten kunnen hun hart ophalen met raften, canyoning, blobben, klimmen, mountainbiken en nog veel meer. Echte waaghalzen duiken van het 10 meter hoge klifplatform of krijgen een adrenaline kick met de ‘Mega Swing’: een ‘schommel’ waarmee je, na een 12 meter vrije val, snelheden behaalt van meer dan 100 km/uur. Ook de tokkelbaan van 400 meter over het meer met de Flying Fox is zeker een aanrader voor iedereen die graag zijn grenzen verlegt.

 

 

Outdoorpark AREA 47 is gelegen aan het begin van het Ötztal, ten zuidwesten van Innsbruck. Het Ötztal huisvest de hoogste berg van Tirol, namelijk de Wildspitze (3.774 m). Ook het grootste gletsjergebied en de hoogste waterval van Tirol zijn in deze regio te vinden. Bekende wandelroutes zoals de Ötztal Trek, de Adelaarsweg en de Jakobsweg zijn hier te vinden evenals meer dan 860 km aan fietspaden en mountainbikeroutes. Deze natuurlijke highlights en het uitgebreide activiteitenaanbod maakt het Ötztal een diverse vakantiebestemming.
area-47-wakeboarden-tirol

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.