Bikefestival Flevoland gooit met modder en haalt 1000 euro op

De tweede editie van Bikefestival Flevoland komt eraan! Na de succesvolle eerste editie in 2015 veranderen zaterdag 4 juni het Houtribhoekstrand en de naastgelegen dijk van 11:00 uur tot 18:00 uur in dé mountainbike hotspot van NL. !–more–>

Bikefestival Flevoland. Foto: Fotostudio Wierd

Bikefestival Flevoland. Foto: Fotostudio Wierd

De organisatie van het evenement heeft een opmerkelijke actie in het leven geroepen. De MUD BUCKET CHALLENGE, waarbij deelnemers worden uitgedaagd een emmer modder over zich heen te storten, is een beetje raar. Maar het is voor een goed doel!

 

 

“We gaan met onze ludieke actie voor de 1000 euro voor Duchenne Heroes – team Daney van Boven”, vertelt organisator Tim Smit. Het team zet zich in voor kinderen met Duchenne, een spierziekte waarbij de gemiddelde levensverwachting maar kort is. Met dit geld wordt onderzoek gesteund dat behandelingen en medicijnen zoekt om kinderen met Duchenne een beter en langer leven te bieden. “Mountainbikers zijn niet bang voor een spatje modder en helpen graag een handje”, vervolgt Tim. “Na het fietsen kom je meestal vies thuis. Dan kan die emmer modder er ook nog wel bij…zeker als het voor zo’n mooi doel is. We ontvangen veel reacties op de oproep die gisteren online is gezet en meerdere mensen hebben de challenge al aangenomen. We dagen iedereen in Flevoland uit om deel te nemen aan de challenge. Hoe meer deelnemers, hoe meer geld we kunnen schenken aan Duchenne Heroes!” De organisatie van het festival verdubbelt de inleg van alle deelnemers. Het streefbedrag vanuit de deelnemers is 500 euro. “Wij leggen dan als festival 500 euro bij. En je kunt als modderheld behalve eeuwige roem ook een mooie prijs winnen: De meest enthousiaste held ontvangt van ons een set Continental Mud King mountainbikebanden, ideaal om door de modder te crossen!”

 

 

Programma Bikefestival Flevoland 2016 4 juni

Op zaterdag 4 juni is Flevoland dé mountainbike hotspot van Nederland. De IJsselmeerdijk en het Houtribhoekstrand zijn dan het decor van een avontuurlijk fietsevenement voor het hele gezin waar je kennis maakt met verschillende sportieve fietsdisciplines. 100% gratis toegang!
Bikefestival Flevoland biedt een complete fietsbeleving. Waag een sprong op de Big Airbag BMX Jump, bezoek de BikeExpo waar je mountainbikes van een groot aantal merken kunt testen of fiets met beachbikes en fatbikes over het strand. Even verderop kun je deelnemen aan de Pumptrack WK kwalificatie, de Slowbiking NK kwalificatie en aan verschillende kinderactiviteiten. Live muzikanten en rollende keukens zorgen voor de goede vibes en voor de broodnodige energie. Het festival werkt dit jaar tevens samen met de Rabobank Omloop Flevoland. Wil je een langere MTB- of racefiets toertocht maken op 4 juni? Doe dan zeker mee aan de omloop, georganiseerd in samenwerking met de NTFU sportbond.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.