Start jouw culturele seizoen in Flevoland

Laat de zomer maar komen, want ook dit seizoen staan er weer heel veel te gekke en bijzondere festivals, locatietheatervoorstellingen en andere leuke culturele evenementen op de Flevolandse Uitagenda. Een greep uit alle culturele activiteiten in Flevoland is terug te vinden in de onlangs nieuw verschenen Uitagenda Flevoland.
landart-flevoland-cultuur

Toerisme Flevoland bundelt jaarlijks alle culturele activiteiten in deze Uitagenda en op haar site ookflevoland.nl/cultuur.

Voorstellingen en festivals

Dit jaar staan er ook een aantal nieuwe voorstellingen en festivals op de agenda. Wat te denken van locatievoorstelling Dilatation die op 19 juni op landschapskunstwerk Sea Level in Zeewolde plaatsvindt. Flevoland kent een aantal unieke landschapskunstwerken. Een aantal daarvan leent zich goed als decor voor locatietheater. Kijk op de website voor data en locaties van deze bijzondere Landart Live voorstellingen.

 

 

Maar ook op het gebied van festivals staan er dit jaar meerdere nieuwe items op de agenda. Zo vindt op 4 juni bij Haddock in Almere het Broccoli festival plaats. Een duurzaam, inspirerend en eigentijds festival voor het hele gezin met lekker eten, goede muziek, interessante workshops, lezingen, yoga lessen en gezellige kraampjes. En wil je naast goede muziek en lekker eten ook de echte Flevolandse sfeer proeven? Bezoek dan het nieuwe Wijland festival in Dronten van 24 t/m 26 juni. Tijdens dit festival, waar de ‘roots are happening’, proef je de pioniersgeest door het hele programma heen. Bij het Wijland festival draait alles om wat er van bottum-up in de Flevolandse natuur en samenleving is ontstaan en gemaakt. Geniet van bijpassende muziekstijlen, eten van Flevolandse bodem en podiumkunsten die relateren aan de ziel van Flevoland.

 

 

Vertrouwde items

Naast deze nieuwe culturele evenementen staan ook de vertrouwde jaarlijks terugkerende items op de agenda. Zo kun je op 18 juni weer vóór dag en dauw genieten van het oudste festival van Flevoland poëziefestival Sunsation dat gehouden wordt bij Observatorium Robert Morris. Hierna volgen nog vele andere bekende zoals Uitgast in Lelystad, festival Oord in Noordoostpolder en de dancefestivals Out of Control in Walibi, Strandfestival Zand in Almere, Free festival Almere, Defqon1 en natuurlijk Lowlands. Kortom, hoe oud je ook bent of wat je ook zoekt, voor iedereen is er wat.
festival-zand-flevoland

De Uitagenda Flevoland is een uitgave van Toerisme Flevoland en gratis te verkrijgen bij alle VVV’s, campings, jachthavens en andere toeristische infopunten. Alle informatie over cultureel Flevoland vind je ook op ookflevoland.nl/cultuur.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.