Ga op een frisseluchtvakantie in de Lorraine

Met het stijgen van de temperaturen wordt de drang om naar buiten te gaan weer groter. Voor stedelingen die hun betonnen leefomgeving graag tijdelijk verruilen voor een frisse en groene omgeving vol met vele meren, waterplassen, rivieren, bossen en bergen, is de Franse regio Lorraine een ideale omgeving voor een vakantie in de natuur.

Vin de Moselle

Vin de Moselle

Met 950 kilometer aan mountainbikepaden, 11.000 kilometer aan wandelpaden, 900 kilometer aan ruiterpaden, 600 kilometer aan fietspaden langs kanalen en rivieren en 700 kilometer aan waterwegen kan de sportieve vakantieganger zich buiten uitleven. Ook de drie nationale parken lenen zich uitstekend voor lange boswandelingen en het schoonblazen van de longen. De Lorraine heeft een overweldigend aanbod aan campings, hotels en aparte logeeradressen in de natuur.

Vis in het water

Wie graag tijdens zijn vakantie op of langs het water vertoeft, voelt zich in de Lorraine thuis als een vis in het water. Schitterende meren waaronder Lac de Gérardmer, Lac de Pierre Percee, Lac de Madine en Domaine de Lindre zijn mooie standplaatsen voor kampeer- en watersportliefhebbers.

 

ZIE OOK: TEXT

 

Drie nationale parken

Wil je graag enkele dagen in een oase van groen en rust verpozen, dan zijn de drie nationale parken een uitgelezen bestemming. Het ‘Parc Naturel Regional de Lorraine’ ligt centraal in Lorraine en bestaat uit bossen, wijngaarden, moerassen en meren. Het ‘Parc Naturel Regional des Vosges du Nord’ beslaat een oppervlakte van 120.000 hectare en is opgenomen in de lijst van Wereldnatuurreservaten van de UNESCO. Het bekendste is het Parc Naturel Regional des Ballons des Vosges met bergtoppen tot 1400 meter die ‘ballons’ genoemd worden.

Bijzonder- rots van Dabo

Een bijzondere plek in het bergmassief van de Vogezen is de Rots van Dabo op een hoogte van 664 meter, zo’n 200 miljoen jaren geleden gevormd. Waar ooit een kasteel stond, is nu een prachtig kapelletje te bewonderen en het uitzicht vanaf de rots is indrukwekkend.

Leuk verzetje – ga fietsen

Fietsen en wandelen zonder uitlaatgassen in te ademen of voorbijrazend autoverkeer te horen, is in de Lorraine makkelijk te realiseren. Rustige fietstochten door het glooiende landschap van de Maas tot inspannende mountainbike tochten in de bergen van de Vogezen. Een van de toppers is de Moezelfietsroute die op een enkel traject na vrijwel vlak is en wie zich meer senang voelt bij kuitenbijters kan zich uitleven over 4.000 km aan mountainbikepaden in de Vogezen.

Overnachten in de natuur

Wil je eens wat anders dan overnachten in een hotel of op een camping staan, dan biedt Lorraine een aantal ‘puur natuur’ accommodaties. Voor een onvergetelijke nacht in een pelsjagershut met zicht op een meute poolwolven, in een boomhut in het bos boven de dieren slapen of in een Zuid-Afrikaanse safaritent bij de herten of in een yurt bij de przewalskipaarden en oerossen. Dierenpark Sainte Croix in Rhodes – 85 km onder Metz – biedt dit bijzondere avontuur genieten van de nacht en de geluiden van de dieren die ’s nachts leven. Het park van 120 hectare biedt 100 diersoorten, 1500 dieren en 15 verschillende accommodaties. Een paradijs voor kinderen.

Bos als slaapkamer

Op Camping du Mettey in Vagney staan aan de rand van het bos 10 zogeheten ‘EcoloGîtes’ – mooie houten ‘woonwagen’ accommodaties met megagrote raampartijen. Tevens hebben ze mooie blokhutten, tenten die aan bomen hangen, een roulotte en een doorzichtige ronde plastic bol waar je wekker de eerste zonnestralen en het gekwetter van vogels is. www.campingdumettey.com/nl

Onder de sterrenhemel in slaap vallen

Ook één met de natuur voel je je wanneer je overnacht in de prachtige huisjes van Maison Sylvestre in de bossen bij Fresnes au Mont die alleen te voet of op de fiets te bereiken zijn. Te huur van mei tot september.

 

 

Onder de sterrenhemel in slaap vallen kan ook prima bij de bonte verzameling aan aparte accommodaties bij La Ferme Aventure in La Chapelle aux Bois; je kunt kiezen uit onder meer glazen koepels of pyramides, een huifkar, boomhutten, tipi’s, roulettes en meer.

La Ferme Aventure, parc de loisirs pieds nus

La Ferme Aventure, parc de loisirs pieds nus

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.