Meer plannen voor zomervakantie in eigen land

In totaal wil twee derde van de Nederlandse bevolking op zomervakantie dit jaar, dat zijn ruim 10,7 miljoen Nederlanders. Zo’n 7,6 miljoen Nederlanders willen deze zomer naar het buitenland gaan (gelijk aan vorig jaar) en 2,6 miljoen Nederlanders kiezen voor eigen land (+5%).

Top 10 bestemmingen zomer 2016

Top 10 bestemmingen zomer 2016

Ruim een half miljoen Nederlanders heeft wel plannen om deze zomer weg te gaan, maar weet nog niet of dat een binnen- of buitenlandse vakantie wordt. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek dat NBTC-NIPO Research in april heeft uitgevoerd naar de vakantieplannen van de Nederlandse bevolking.

 

 

In eigen land vooral kampeer- en bungalowvakanties

Ongeveer een kwart van alle zomervakanties wordt in Nederland doorgebracht. Dit jaar vieren zo’n 2,6 miljoen Nederlanders zomervakantie in eigen land; dat zijn er ruim 100.000 meer dan het jaar ervoor (+5%). Tijdens de lange zomervakantie in eigen land zijn de bungalow of de camping de meest populaire accommodaties; dit jaar is het de verwachting dat er zo’n 1,1 miljoen vakanties worden doorgebracht in een bungalow en circa 900.000 op de camping.

 

 

Frankrijk en Spanje blijven meest populaire buitenlandse bestemmingen

Net als andere jaren willen de meeste Nederlanders de lange zomervakantie in het buitenland doorbrengen. Frankrijk blijft de nummer één buitenlandbestemming met ruim 1,3 miljoen vakanties. Gevolgd door Spanje met 1,1 miljoen en Duitsland met 750.000 plannen. Binnen de top tien buitenlandse zomervakantiebestemmingen bestaan er ten opzichte van vorig jaar flinke verschuivingen. Met name Spanje (+18%), Italië (+19%) en Portugal (+14%) mogen zich verheugen op een groeiende populariteit; voor Turkije (-39%) en Griekenland (-29%) bestaan aanzienlijk minder plannen.

 

 

Ruim 30% van de vakantiegangers moet nog boeken/reserveren

Zo’n 55% van alle plannen voor een binnen- of buitenlandse zomervakantie is in april al vastgelegd in een boeking. Ruim 30% van de vakantiegangers moet nog boeken en bijna 15% gaat op de bonnefooi.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.