Ontdek de kennisevenementen van Toerisme Utrecht

Tijdens de vrijetijdsconferentie van Toerisme Utrecht op donderdag 19 mei heeft gedeputeerde Pim van den Berg (portefeuillehouder Economie en Toerisme) vertegenwoordigers van de MCCR workshop van de European CanCer Organisation en de 5e Utrechtse Stamcel Conferentie gehuldigd als Kennisambassadeurs van de regio Utrecht.

De huldiging van de Kennisambassadeurs

De huldiging van de Kennisambassadeurs

Beide evenementen ontvangen een bijdrage uit het stimuleringsfonds internationale kennisevenementen. Dit fonds is in 2016 in het leven geroepen om nationale en internationale congressen die aansluiten op de speerpunten groen, gezond en slim naar de regio Utrecht-Amersfoort te trekken.

 

 

Regionale samenwerking tussen Amersfoort en Utrecht

De regio Utrecht is de meest competitieve regio van Europa volgens de EU. Het stimuleringsfonds wil deze positie verder versterken door passende internationale kennisevenementen te acquireren. Kennisevenementen zijn ideale momenten om de Utrechtse kennis te etaleren, netwerken te ontsluiten en de regio Utrecht te promoten onder relevante doelgroepen. De gemiddelde bezoeker van een kennisevenement blijft drie dagen in de regio en besteedt gemiddeld 344 euro per dag. Gestreefd wordt naar een extra omzet van 7,5 miljoen euro en circa 25 banen in de hotel- en congresbranche in de regio.

“De economische betekenis van congrestoerisme is groot: 55% van alle toeristische bestedingen in de provincie Utrecht is terug te leiden tot het zakelijk toerisme. Een bedrag van jaarlijks € 1,4 miljard van in totaal € 2,6 miljard van alle toeristische bestedingen. Voor congressen en vergaderingen is onze positie robuust en overtuigend”, aldus gedeputeerde Pim van den Berg.

 

 

Over het stimuleringsfonds

Het stimuleringsfonds is een gezamenlijk initiatief van verschillende partijen uit de regio Amersfoort-Utrecht. Samen met de uitvoerende promotiepartners bieden de gemeenten Amersfoort en Utrecht een pakket dat wordt ingezet om nieuwe kennispartners goed te faciliteren. Mede-investeerders zijn: Economic Board Utrecht, HOST Utrecht, HOST Amersfoort, Jaarbeurs, Teka Groep, Universiteit Utrecht, UMC Utrecht, Flint en Mariënhof.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.