Kom naar het Italië Evenement dit weekend!

Het Italië Evenement | Smaak & Stijl kent dit jaar een opvallende smaakversterker. Il Teatro del Sorriso biedt op 20,21 en 23 mei 2016 Italiaans theater met een lach. Veronique Sodano, Canti Vaganti en andere artiesten relativeren de ernst in zelfspot en typisch Italiaanse taferelen. Het belooft een pittige training te worden voor de Hollandse lachspieren.
italie-event

La Piazza della Vera Italia

Ook nieuw dit jaar is La Piazza della Vera Italia, een plein met uitsluitend puur Italiaanse bedrijven. In de afgelopen jaren kwamen er steeds meer exposanten speciaal voor dit evenement vanuit Italië naar Nederland. Zij brachten een volle kofferbak of zelfs een vrachtwagen vol (smakelijke) producten naar de fijnproevers in Haarzuilens. Deze producenten en ondernemers voelen zich gesterkt door een enquête van Maestro Events in 2013. Meer dan 80% van de bezoekers van het Italië Evenement gaf daarin aan dat ze van harte bereid zijn om meer te betalen voor producten van enige exclusiviteit of goede kwaliteit. Authenticiteit blijkt een belangrijke meerwaarde en dat treft. Immers, alle producten op dit plein zijn in Nederland nog niet te vinden.

 

 

La Grande Tavolata brengt klassieke filmscenes tot leven: lange gedekte tafels met wijn, pasta en allerhande smakelijke zaken. Eromheen vrienden en familieleden. Dit gezellige terras is overigens ook de plek voor Il Grande Aperitivo, waar bezoekers op zaterdagavond onder het genot van een borrel of diner en live muziek kunnen wegdromen naar hun Italië.

 

 

Nieuw is ook La Piazza dello Spritz voor een stijlvol aperitief en voor de derde keer inmiddels vindt tijdens het evenement het NK Pizzabakken in hout gestookte ovens plaats. Daarnaast staat het kampioenschap Bracco Italiano op het programma en bieden meer dan 200 exposanten hun eten, drinken, mode, kunst, design, vakanties en auto’s aan.

Het is de dertiende editie van het grootste Italiaanse evenement in de Benelux, dat op 20, 21 en 22 mei als vanouds weer zijn tenten opslaat in de tuinen van Kasteel de Haar in Utrecht. Ook de basis van het evenement is in al die jaren vrijwel ongewijzigd gebleven: een breed aanbod van smaken en stijlen uit alle twintig regio’s van Italië. Ieder jaar hetzelfde? Zeker niet! Oude tradities blijven, maar er is ook altijd weer veel nieuws onder de mediterrane zon. Zo werd vorig jaar voor het eerst gevaren met Venetiaanse gondels en een circus opgezet.

Daarnaast is het Italië Evenement in de afgelopen jaren steeds meer uitgegroeid tot een belevenis. Het is voor de exposanten en bezoekers meer dan een beurs alleen. Om die reden worden ook dit jaar weer diverse activiteiten georganiseerd. De workshops, proeverijen, lezingen en optredens zijn allemaal gratis bij te wonen en maken dat de meeste bezoekers er een dagje uit van maken.

Kaarten zijn te koop op www.italieevenement.nl

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.