Eten & Drinken in Zuid-Tirol

eten-drinken-icoon-verkeersbureaus
In Zuid-Tirol weten ze hoe er gekookt moet worden. Tussen de middag wordt over het algemeen warm gegeten en ‘s avonds gaat men vanaf een uur of 8 aan tafel voor het diner, dat uit ten minste drie-gangen bestaat.

 

 

Eetgewoontes in Zuid-Tirol

Ontbijten is voor de Zuid-Tirolers een noodzakelijk iets. Een koffie en een zoet broodje is voor de meeste locals voldoende. Gelukkig is er in de accommodaties rekening gehouden met de wensen van de gasten. Fruit, broodjes en diverse soorten yoghurt staan vaak op het menu. De lunch is een volledige maaltijd, neem hier dan ook zeker uitgebreid de tijd voor. Een goede lunch bestaat uit tenminste twee gangen. een pasta, soep of salade vooraf en een vlees, vis of vegetarisch gerecht als hoofdmenu. Een pasta die je niet mag missen is de risotto, hij is er in meerdere varianten.

 

Dit zijn de leukste hotspots in Italië

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.

 

Voor het diner geldt dat men meestal om 20.00 uur aan tafel gaat. Uiteraard drinkt men eerst een aperitief (bijvoorbeeld een Hugo) en begint men daarna met tafelen. Een bijzonder voorgerecht is de Knödelsuppe, een bouillon met een (of meerdere) deegballen erin. De Knödel worden soms ook als hoofdgerecht geserveerd, bijvoorbeeld met spek, kaas of groente. Een ander voorgerecht kan een pasta zijn of een frisse salade. Het hoofdgerecht is meestal vlees of vis, echter zijn er in de meeste restaurants ook vegetarische opties mogelijk.

Familie eet in de natuur

Geniet van verse streekproducten met de hele familie

Typische drankjes in Zuid-Tirol

De regio staat bekend om de hoge kwaliteit van haar wijn. Een ander traditionele alcoholische drank is de Hugo, een cocktail met onder andere Prosecco en munt. Appelsap is ook typerend voor dit gebied en een groot percentage van de appels die we in Nederland eten, komt uit Zuid-Tirol.

Appelsap is een typisch drankje in Zuid-Tirol

Appelsap is een typisch drankje in Zuid-Tirol

Aperitief uit Zuid-Tirol: een Hugo

Aperitief uit Zuid-Tirol: een Hugo

Restaurant tips

  • Een leuk restaurant voor de lunch is bij Hotel/Restaurant Messenwirt in Valdaora/Olang. Het is niet alleen geliefd bij toeristen maar ook de locals komen hier graag een hapje eten.
  • Voor het diner is Restaurant Patzenfeld een aanrader. Hier heeft men een steenoven waar de heerlijkste maaltijden in bereid worden. Restaurant Patzenfeld is te vinden op de camping Caravanpark Sexten.