Kwart werknemers ontvangt meer vakantiegeld

25% van de Nederlandse werknemers ontvangt eind mei meer vakantiegeld dan in 2015. Dat blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Kieskeurig.nl. Een salarisverhoging is voor 22% van de ondervraagden hiervoor de voornaamste reden, terwijl 18% aangeeft meer uren te zijn gaan werken.

Infographic vakantiegeld

Infographic vakantiegeld

11 % is voor een nieuwe werkgever gaan werken, met een hoger salaris dan afgelopen jaar. Over de exacte hoogte van het te ontvangen bedrag maakt driekwart van de werkenden zich niet druk. De overige 25% geeft aan wél op voorhand uit te rekenen hoeveel ze eind deze maand extra gestort krijgen.

 

 

Het jaarlijkse extraatje wordt door één derde van de werkenden uitgegeven aan waar het voor bedoeld is: een welverdiende vakantie. Toch kiest ook een deel ervoor om het geld op de spaarrekening te zetten (19%) en bijna 1 op de tien personen gebruikt het om schulden en achterstallige betalingen mee af te lossen. Het bedrag zal daarentegen minder snel uitgegeven worden aan studie, het opknappen van het huis of ondersteuning van een goed doel. Bijna 9 op de 10 personen (87%) maakt de beslissing waaraan het vakantiegeld wordt uitgegeven in overleg met de partner.

 

 

Opvallend is dat men verwacht het vakantiegeld minder snel uit te geven dan voorgaande jaren. In 2015 gaf 27% de meevaller binnen een maand uit. In 2016 denkt slechts 19% dit in hetzelfde tijdsbestek te doen. De recente berichtgevingen over het einde van de crisis blijken weinig invloed te hebben op het bestedingsgedrag. Zowel jongeren als ouderen geven aan het vakantiegeld van 2016 niet makkelijker te spenderen dan de afgelopen jaren.

 

 

Infographic vakantiegeld

Infographic vakantiegeld

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.