Ontdek de Braziliaanse kust rondom de Olympische Spelen

Mocht je deze zomer een bezoek brengen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, dan is het aan te raden om jouw reis te combineren met een mooie route langs de Braziliaanse kust. Zowel de Costa do Sol (ten noorden van Rio de Janeiro) als de Costa Verde (ten zuiden van Rio de Janeiro) hebben geweldige stranden, een prachtige natuur en lenen zich zeer goed voor de beoefening van spectaculaire watersporten.

De kust van Brazilië

De kust van Brazilië

In noordelijke richting – langs de Costa do Sol

Wie vanuit Rio de Janeiro de kustlijn in noordelijke richting volgt, maakt kennis met de Braziliaanse Costa do Sol. Deze streek omvat badplaatsen als Arraial do Cabo, Búzios (officieel: Armação dos Búzios) en Cabo Frio.

 

ZIE OOK: Volg de olympische vlam op zijn reis door BraziliëTEXT

 

Op een kleine 3 uur rijden van Rio de Janeiro vind je Arraial do Cabo. De badplaats is – net als Cabo Frio – op zo’n 150 kilometer van Rio de Janeiro gelegen en wordt omringd door een prachtige natuur, bestaande uit heuvels, witte zandduinen, lagunes, zandbanken, stranden en prachtige kliffen. De ‘Prainhas do Pontal’ in Arraial do Cabo behoren tot de mooiste stranden van de regio. Het koude water zorgt voor een zeer rijk zeeleven en maakt het de perfecte duikbestemming. Het is dan ook niet gek dat Arraial do Cabo ook wel de ‘Capital do Mergulho’ (Portugees voor: duikhoofdstad) wordt genoemd.

Verder op de route ligt Búzios. De gemeente, gelegen op een afstand van 190 kilometer van Rio de Janeiro, wordt omgeven door groen, kristalhelder water en vele stranden. Het strand van Ferradura is ideaal voor families vanwege het rustige water; perfect voor een ontspannen stranddag. Wie van wat meer actie houdt, kan hier ook watersport beoefenen. Denk aan SUP (Stand Up Paddle), zeilen of kanoën. Een echt surfersparadijs is het strand van Geribá. Hier is het water wilder met veel golven, wat het ideaal maakt om te surfen.

 

 

In zuidelijke richting – langs de Costa Verde

Wie vanuit Rio de Janeiro de kustlijn niet in noordelijke, maar in zuidelijk richting volgt (in de richting van São Paulo), rijdt langs de Costa Verde; een groene kuststrook die bestaat uit steile rotswanden, oerwouden en prachtige stranden.

Het eerste vissersdorp op de route is Mangaratiba; het is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Ilha Grande. Een idyllisch tropisch eiland voor de Braziliaanse kust met de mooiste stranden, gelegen op 140 kilometer afstand van Rio de Janeiro. Ilha Grande is perfect voor een meerdaagse kanotocht om het eiland, maar ook voor duiken en snorkelen bij Lago Verde en Lagoa Azul; beiden bekend vanwege hun kleurrijke vissen en koraal.

 

 

Wie zijn weg in zuidelijke richting vervolgt komt langs Angra dos Reis (bekend vanwege haar rustige en transparante water) en vervolgens langs Paraty. Een prachtig historisch stadje waar het koloniale verleden nog steeds is te zien.

Tot slot is Ilhabela, een eiland voor de kust van São Sebastião, een watersportparadijs waar de grootste zeilevenementen van Latijns-Amerika plaatsvinden. Het is dé duikbestemming van Brazilië en leent zich goed voor verschillende (water)sporten. Maar niet alleen op het water kunnen avonturiers hier hun hart ophalen. Natuurliefhebbers kunnen hier de jungle in om wandeltochten te maken. Het eiland heeft maar liefst 360 watervallen.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.