Hoe schrijf je een creatief Out of Office bericht?

Het zomerseizoen ligt in het verschiet. Het ideale moment dus om jouw perfecte vakantie te plannen: in Kroatië bijvoorbeeld! Om er zeker van te zijn dat niemand je stoort tijdens je welverdiende rust, doe je er goed aan een Out of Office bericht op te stellen. Voor het geval je moeite hebt met het opstellen van zo’n bericht, heeft het Kroatisch National Bureau voor Toerisme enkele tips voorbereid.
out-of-office-bericht

Met hun hulp schrijf je een foutloos Out of Office bericht en kan je ongestoord genieten in Kroatië. Of je nu graag van het ene ongerepte eiland naar het andere hopt, de historische trekpleisters bezoekt, de beste lokale gerechten en drankjes proeft of aan sport doet, alles wordt leuker als je werk thuisblijft. En daar kan een Out Of Office-bericht voor zorgen!

Tip #1: Een bedankje kan er wel af

Allereerst: bedank de persoon voor zijn e-mail. Dat is wel het minste dat je kan doen als je hem of haar hebt achtergelaten om te genieten van enkele onvergetelijke dagen of weken onder de Kroatische zon. Het wekt ook de indruk dat je vriendelijk en beleefd bent (zelfs al ben je dat op het moment niet!).

 

 

Tip #2: Kort maar krachtig

KISS zeggen ze in het Engels: “Keep It Short and Simple”. Vanzelfsprekend, maar toch niet zo eenvoudig. Kort betekent namelijk niet hetzelfde als saai! Als je je vreugde wil uitdrukken, kan je schrijven dat je geniet van je droomvakantie in Kroatië en dat je een prachtige zeiltrip maakt langs de Adriatische kust. Je geadresseerden hoeven echter niet te weten hoe hard je aan je bikinilijf hebt gewerkt en dat je de afgelopen zes maanden afgunstige blikken hebt geworpen naar de chocoladecake van je collega. Uit je Out of Office bericht kunnen ze immers al opmaken dat je niet bereikbaar bent en de rest kan hen doorgaans gestolen worden. Verveel hen dus niet met oeverloze schrijfsels, maar laat hen weten bij wie ze terecht kunnen terwijl jij van je cocktail nipt en verse zeevruchten verorbert in een Kroatisch restaurantje met een spectaculair uitzicht over zee.

 

 

Tip #3: Blijf bij de feiten

Geef aan van wanneer tot wanneer je afwezig bent. Dat is waardevolle informatie voor de e-mailers en voor jou. Zo weten ze wanneer je boordevol energie terugkeert van je Kroatische avontuur en dat ze je niet moeten storen tijdens je vrije tijd.

Tip #4: Zorg dat je invaller ook echt voor je invalt

Wanneer je je e-mails doorstuurt naar een collega – bij wie je trouwens voortaan boven aan de zwarte lijst staat – informeer die dan ook en controleer of hij of zij daadwerkelijk aanwezig zal zijn. Maak hem of haar bewust van het extra werk dat er de komende weken zal zijn. Zoenoffers in de vorm van mooie woorden en een doosje Kroatische koekjes wanneer je terugkomt, zijn ook geen slecht idee.
Sikirica

Tip #5: Grammatica is belangrijk, OOK tijdens je vakantie

Let op voor spel- en grammaticafouten. Wie nog steeds niet zonder dt-fouten kan schrijven, wordt niet serieus genomen en verdient eigenlijk helemaal geen vakantie.

Tip #6: Proost!

En dan is het tijd om te vertrekken. Activeer je Out of Office en schakel je computer uit. Pak je koffers en geniet van de diversiteit die Kroatië te bieden heeft. We weten nu al dat je veel te snel terug zal zijn!

Voorbeelden Out of Office berichten

Hi, Ik ben echt Out of Office. Ik ben hard aan het chillen op een prachtig Kroatisch eiland. Ik observeer de zwaartekracht wanneer het druppels water op mijn glas Mojito naar beneden trekt. Stoor me alsjeblieft niet, want anders zorgen de Cocktail Goden ervoor dat je zeven jaar lang alleen maar warme drankjes krijgt. Deze vloek kan alleen vermeden worden indien je mijn collega Naam om hulp vraagt. Vriendelijke groet, Jouw Naam.

Hi, ik ben echt Out of Office. Ik heb heel makkelijk toegang tot mijn mobiele telefoon en e-mails. Ik ga ze echter absoluut niet gebruiken tot het einde van mijn vakantie. Mijn collega Naam helpt je graag verder terwijl ik geniet van de schoonheid van Kroatië als dank voor mijn toewijding tot de regels van het vakantie vieren. Vriendelijke groet, Jouw Naam.

Hi! Dit zijn de 5 mooiste woorden ooit geschreven: IK BEN OUT OF OFFICE. Ik hoop dat je deze woorden goed kunt lezen. En ik hoop dat mijn collega Naam je met alles kan helpen terwijl ik op een Kroatisch strand sta en kijk hoe een klein garnaaltje op mijn voet dartelt. Ik heb hem Adriano genoemd. We communiceren telepathisch omdat we niet willen dat onze stemmen boven het geluid van de krekels te horen zijn. Vriendelijke groet, Jouw Naam.

Hi, ik ben Out of Office tot datum. Ik rijd momenteel op een ezel in een klein Kroatisch dorpje vlakbij de Adriatische zee. Indien je hulp nodig hebt, vraag dan naar mijn collega Naam. Vriendelijke groet, Jouw Naam.

Hi, ik ben definitief Out of Office. Indien je contact met me probeert op te nemen houd er dan rekening mee dat ik op één van de 1244 Kroatische eilanden ben. Dus stop maar met zoeken, je zult me toch niet vinden! Indien je hulp nodig hebt, neem dan contact op met mijn collega Naam. Vriendelijke groet, Jouw Naam.
vakantie-out-of-office

Over de “Out of Office” wedstrijd

Van 13 mei tot 31 mei zijn mensen uit de hele wereld uitgenodigd om een zo bijzonder mogelijk Out Of Office-bericht op te stellen. Deelname aan de wedstrijd is net zo makkelijk als het inpakken van je koffer. Iedereen die fantaseert over een vakantie in Kroatië of het gewoonweg leuk vindt om met woorden te spelen kan deelnemen. Het enige wat je hoeft te doen is de website http://croatia.hr/nl-NL/Outofoffice-Awards te bezoeken en je creativiteit de vrije loop te laten bij het schrijven van een persoonlijk Out of Office bericht met de hashtag #OutOfOffice. De tekst kan bijvoorbeeld gaan over zeilen op de Adriatische Zee, fietstochten door Istrië of ezel rijden in Dalmatië. Een directe link met Kroatië is echter niet vereist. Als het maar creatief is! Na het invullen van naam en e-mailadres in het formulier en het accepteren van de algemene voorwaarden, ontvangt de deelnemer een bericht om de tekst goed te keuren. Vervolgens kan men OOO berichten van anderen lezen in de galerij of terug naar de homepage gaan. Indien het bericht van de deelnemer wordt goedgekeurd zal er een e-mail worden verstuurd met de mogelijkheid om het OOO bericht te delen via Facebook, Twitter, Linkedin of per mail en doet men automatisch mee aan de wedstrijd om kans te maken op de vakantie in Kroatië.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.