Hondenshampoo, tonijn in blik, €50.000 cash: Bizarre items ingenomen op luchthaven

Veel luchthavens hebben er mee te maken maar London City Airport (LCY) zocht het uit: items die in beslag worden genomen omdat ze niet voldoen aan de regels voor handbagage. Naast veel voorkomende items zijn er ook opvallende artikelen die door reizigers worden meegenomen. Daarom heeft LCY een overzicht samengesteld van zeer markwaardige goederen die het afgelopen jaar in beslag zijn genomen.

London Airport

London Airport

Een beveiliger van de luchthaven zag afgelopen april nog een donker hoopje door de securityscan gaan. Het bleek te gaan om cash geld ter waarde van meer dan €50.000. Bij andere bijzondere ontdekkingen zijn onder andere blikjes tonijn in zonnebloemolie, ‘Horselyx’ paardensnoepjes en fonduevorkjes in beslag genomen. Ook een bijzondere vangst: Aesop luxe shampoo speciaal voor honden.

 

 

London City Airport heeft naast de meest opmerkelijke artikelen die in beslag genomen zijn ook gekeken naar spullen die het vaakst ingenomen worden. Bovenaan deze lijst staan glazen sneeuwbollen, veel mensen weten niet dat deze niet mee mogen als handbagage. Er worden op de luchthaven ongeveer 12 van deze glazen sneeuwbollen per maand in beslag genomen.

 

 

Van de wat avontuurlijkere reizigers worden er gemiddeld twee pluche handboeien per maand ingenomen. Daarmee staan handboeien onderaan de lijst staat van meest in beslag genomen items.

Top 10 meest opmerkelijke items in beslag genomen op London City Airport

1. €50,000 cash
2. 500 ml Aesop hondenshampoo
3. Bellenblaaspistool
4. Horselyx paardensnoepjes
5. My Little Pony-klei
6. Fonduevorkjes
7. Zoetzure augurken
8. 4-pack tonijn uit blik
9. Riem gemaakt van kogelhulzen
10. Houten vleeshamer

 

 

Top 10 meest in beslag genomen items op London City Airport

1. Glazen sneeuwbol
2. Jam en andere smeersels van Harrods en Fortnum and Mason
3. Toiletartikelen
4. Nutella
5. Chutney en zuur
6. Olijfolie
7. Wijn
8. Sterke dranken
9. Marmite
10. Pluche handboeien

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.