Onthulling tijdslijn van 125 jaar Philips op Eindhoven Airport

In het weekend waarin Eindhoven viert dat Philips 125 jaar bestaat, onthullen Philips en Eindhoven Airport een 15 meter lange tijdslijn van Philips met een selectie aan innovaties die impact hebben gehad op het leven van mensen in een tijdspad van 125 jaar.

De tijdlijn van 125 jaar Philips © Christ Clijsen

De tijdlijn van 125 jaar Philips © Christ Clijsen

Het is een bijzonder jaar voor Philips, omdat wij op 15 mei 2016 ons 125-jarig bestaan vieren. Wij zijn trots op ons verleden, en laten ons er door inspireren voor de toekomst. Het is ook in deze geest dat ik vereerd ben dat miljoenen reizigers in de aankomsthal van Eindhoven Airport onze innovaties in deze mooie tijdslijn zien en beleven.

Hans de Jong, CEO Philips Benelux

 

ZIE OOK: 10e GLOW Eindhoven sluit af met recordaantal bezoekers

 

Philips heeft een enorme invloed gehad op het ontstaan en de ontwikkeling destijds van de luchthaven. In 1934 werd dan ook het Comité Welschap opgericht waarin onder andere de heer A. Philips, namens Philips, zitting in nam. Het comité zorgde voor het creëren van draagvlak voor de luchthaven, en kon gezien worden als voorloper van de huidige Vereniging Vrienden Eindhoven Airport. De luchthaven heeft dus, net zoals de stad Eindhoven, een verleden en verbondenheid met Philips, en daar mogen we trots op zijn.

Joost Meijs, algemeen directeur Eindhoven Airport

 

 

Eindhoven Airport en Philips zijn historisch met elkaar verbonden. Op 28 september 1932 werd de “Noord-Brabantsche Aero Club” (NBAC) opgericht door onder andere Frits Philips, zelf een enthousiast sportvlieger. De groei van Philips heeft decennia lang geresulteerd in een intensiever gebruik van de luchthaven. Philips had vanaf de jaren vijftig zelfs een eigen vloot van vliegtuigen, de Philips Vliegdienst. Thuisbasis was vliegveld Welschap, het huidige Eindhoven Airport. Een luchthaven in de directe nabijheid, die Philips verbond met de rest van de wereld en waarvan Philips heden ten dagen nog veelvuldig gebruik maakt.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.