Overijssel geeft de fietser vrij baan

In geen enkele andere Nederlandse provincie speelt de fiets zo’n prominente rol als verbindend element tussen vrije tijd, zorg, veiligheid, woon-werkverkeer en topsport. De stuurgroep 365 dagen fietsen in Overijssel is druk bezig deze elementen te verbinden.

Fietsen in Overijssel

Fietsen in Overijssel

Fietsplannen Overijssel in kaart gebracht

Op 13 mei zijn in Rijssen de Overijsselse fietsplannen, welke in 2012 ontstaan zijn in het bestuur van de Ronde van Overijssel, voor de komende jaren bekend gemaakt. De inspanningen van alle betrokken partijen, waaronder de provincie, gemeenten, MarketingOost, Sportservice Overijssel, routebureaus en het bedrijfsleven, worden in de fietsplannen gebundeld. Het plan omvat activiteiten voor zowel de inwoners als bezoekers van Overijssel en biedt belevingsvolle fietsactiviteiten, 365 dagen per jaar.

 

ZIE OOK: 365 Dagen Fietsen in Overijssel

 

Platform www.365dagenfietsen.nl

De website www.365dagenfietsen.nl is op 13 mei gelanceerd. Hier kan zowel de mountainbiker, sportieve fietser als recreatieve fietser terecht voor onder andere routes, evenementen, fietsveiligheidsinstructies. Er wordt nauw samengewerkt met partijen als de ANWB, NTFU en Fietsersbond om de meest up-to-date informatie te kunnen aanbieden.

 

 

Bestuur Immer Weiter bekend gemaakt

Overijssel beschikt over de bakermat van de fiets en het sportief fietsen. In 1871 werd hier de allereerste Nederlandse wielerclub opgericht: Immer Weiter. Met de terugkeer van deze Overijsselse Fietsambassadeurs Club krijgt de lange traditie van de provincie op fietsgebied een nieuw en herkenbaar gezicht. Immer Weiter wordt dé netwerkclub en het lanceerplatform voor fietscreativiteit in Overijssel. Het bestuur van de OFC Immer Weiter bestaat uit voorzitter Michel ten Hag (directievoorzitter Ten Hag Groep), penningmeester Henk Schipper (ondernemer en o.a. oprichter van het succesvolle merk Fast Forward Wheels), secretaris Theo de Rooij en lid Prof. Dr. Ir. Eric van Berkum (hoogleraar mobiliteitskunde aan de UT Twente). Een vijfde lid wordt later aan het bestuur toegevoegd.

 

 

Extra sportieve evenementen in Overijssel

Het bestuur van de Ronde van Overijssel komt in 2016 met een drietal extra wielerkoersen, te weten de Ronde van Twente, het Districtskampioenschap en de Districtstijdrit. In de toekomst zal deze samenwerking verder worden geprofessionaliseerd in de Stichting Ronde van Overijssel Bike Events. In de toekomst worden meerdere sportieve activiteiten door deze stichting vormgegeven. Houd de website www.365dagenfietsen.nl in de gaten voor meer informatie.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.