365 Dagen Fietsen in Overijssel

Tijdens het geslaagde NK Veldrijden te Hellendoorn afgelopen weekend heeft verantwoordelijk gedeputeerde voor Vrijetijdseconomie Eddy van Hijum uit handen van Burgemeester van Rijssen-Holten en voorzitter VNG Overijssel Arco Hofland het eerste exemplaar in ontvangst genomen van het Plan ‘365 Dagen Fietsen in Overijssel’. Het plan heeft als doelstelling Overijssel op de kaart te zetten als dé Bakermat van het fietsen in Nederland én het fietsen in Overijssel te stimuleren en te intensiveren.
plan-365-fietsen-overijssel

Dé bakermat van het fietsen in Nederland


De provincie Overijssel is met recht dé Bakermat van het fietsen in Nederland. Rijwielfabrikant Burgers te Deventer, opgericht in 1869, is immers de eerste Nederlandse fietsfabrikant. Direct daarmee verbonden is de start van de Vélocipède Club Deventer “Immer Weiter” in 1871, de eerste of één van de eerste wielrijdersverenigingen van ons land. Ook in de huidige tijd heeft Overijssel een stevige inbreng als het om fietsen gaat, zowel aan de productiekant als ook in het sportieve domein. Om alle kansen die er op dit gebied liggen optimaal te benutten, hebben verschillende partners de handen ineengeslagen en gezamenlijk het plan 365 Dagen Fietsen in Overijssel ontwikkeld.

 

ZIE OOK: Fietsen in WaterReijk Weerribben in de kop van Overijssel

 

Overijssel op de fiets, de fiets op in Overijssel.

Het plan 365 Dagen Fietsen in Overijssel is geïnitieerd door het bestuur van het wielerevenement Ronde van Overijssel en draagt bij aan de intensivering en stimulering van sportieve en recreatieve fietsactiviteiten gericht op de inwoners van Overijssel én bezoekers aan Overijssel. Enerzijds met het doel om bij te dragen aan de fitheid en gezondheid van de inwoners en bezoekers, anderzijds om beide groepen te laten genieten van de inspirerende omgeving. Daarnaast levert het plan ook een bijdrage aan de regionale- en provinciale economie door het stimuleren van fietsactiviteiten in het algemeen en fiets gerelateerd meerdaags verblijf in het bijzonder.

 

 

Gastvrij Overijssel


Het plan 365 Dagen Fietsen in Overijssel is gekoppeld met het meerjarenplan Vrijetijdseconomie 2016 – 2020 van Gastvrij Overijssel, een provinciaal samenwerkingsverband van diverse toeristische partners in Overijssel. Fietsen is een belangrijk speerpunt voor toeristisch Overijssel, zowel voor de binnenlandse markt als ook voor de ‘dichtbij markten’ als Vlaanderen en Duitsland. Reden waarom ondermeer wordt deelgenomen aan de Fiets- en Wandelbeurs te Utrecht (20 en 21 februari 2016) en de Fiets- en Wandelbeurs te Antwerpen (27 en 28 februari 2016).

 

 

Comments are closed.