Ruim 450.000 pinkstervakanties in eigen land

NBTC Holland Marketing verwacht dat er dit jaar ruim 750.000 Nederlanders op vakantie gaan tijdens Pinksteren. Meer dan zestig procent viert vakantie in eigen land; dat zijn ruim 450.000 Nederlanders. Bijna 300.000 Nederlanders gaan naar het buitenland voor een korte vakantie. Pinksteren valt dit jaar op zondag 15 en maandag 16 mei.

Een kampeervakantie in Nederland

Een kampeervakantie in Nederland

Eerder en kouder

Vorig jaar gingen zo’n 800.000 Nederlanders op vakantie tijdens Pinksteren. Dit jaar is het de verwachting dat dit er zo’n 50.000 minder zullen zijn. Pinksteren valt een week eerder en de weersverwachtingen zijn wisselvalliger en kouder vergeleken met vorig jaar. Daarnaast valt de pinkstervakantie dit jaar vlak na de (lange) meivakantie waardoor er minder Nederlanders opuit trekken.

 

ZIE OOK: Tips geld besparen op vakantie

 

Kust en groen

Kamperen en een vakantie in een bungalow/vakantiehuisje zijn favoriet in eigen land tijdens Pinksteren. Bijna de helft van alle binnenlandse vakanties is een kampeervakantie. Hierbij is met name het weer een bepalende factor en gezien de koudere temperaturen, is het de verwachting dat er minder last minutevakanties worden ondernomen. Accommodaties aan de kust en in het ‘groene Nederland’ zijn populair voor een lang weekend weg. Tijdens Pinksteren wordt er bijna 100 miljoen euro besteed door vakantiegangers in eigen land.

 

 

Dichtbij

Bijna veertig procent van alle pinkstervakanties wordt in het buitenland doorgebracht. De populairste buitenlandse bestemmingen voor een korte vakantie tijdens Pinksteren zijn Duitsland, Frankrijk en België.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.