Ontdek de Duitse natuur op de Hoge Veluwe

Het Duits Verkeersbureau gaat in Het Nationale Park De Hoge Veluwe de Duitse natuurgebieden promoten. Om Nederlandse natuurliefhebbers te wijzen op de vele vakantiemogelijkheden in ongerepte Duitse vakantieregio’s, is in het Park van 23 juni t/m 31 augustus een fototentoonstelling te zien van de met vele prijzen bekroonde National Geographic fotograaf Norbert Rosing.

De natuur van Duitsland

De natuur van Duitsland

Direct na de opening van de tentoonstelling vinden tijdens het laatste weekend van juni in het Park speciale Duitse Dagen plaats.

De samenwerking is onderdeel van de #EnjoyGermanNature-campagne in Nederland. Meer dan een derde van het Duitse grondgebied bestaat uit beschermde natuurgebieden. In 103 natuurparken, vijftien biosfeerreservaten en maar liefst zestien nationale parken gaan natuurbescherming en recreatie hand in hand. Daarmee behoort Duitsland binnen Europa tot de populairste bestemmingen voor een natuurvakantie.

 

ZIE OOK: Duitsland lanceert #EnjoyGermanNature

 

Wildes Deutschland

Fotograaf Norbert Rosing reisde voor zijn beeldreportages naar alle nationale parken van Duitsland en legde daar unieke natuurschatten vast. Het resultaat was Wildes Deutschland, een prachtig door National Geographic uitgegeven fotomagazine van Duitse natuurparadijzen in alle seizoenen. Ter gelegenheid van de samenwerking tussen het Duits Verkeersbureau en Het Nationale Park De Hoge Veluwe wordt een selectie van deze fotocollectie voor het eerst op Nederlandse bodem vertoond. De openluchttentoonstelling bestaat uit 20 grote panelen, waarlangs een korte rondwandeling kan worden gemaakt. Ze zijn van 23 juni t/m 31 augustus te zien in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

 

 

Save the date: opening fototentoonstelling op 23 juni

Op donderdag 23 juni zal de Duitse ambassadeur Franz Jozef Kremp de fototentoonstelling openen, gevolgd door een korte introductie door Norbert Rosing over zijn werk. Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau, geeft in een beeldende presentatie Geheimtipps om het Duitse natuurschoon optimaal te ontdekken. Aansluitend is er voor genodigden uit de media en reisindustrie een Duitse picknick rond een groot midzomernachtkampvuur.

Tijdstip: 17:00 – 21:30 uur.

Voor vervoer van en naar het Park wordt gezorgd, nadere informatie volgt. Om het begin van de tentoonstelling én de zomer extra te vieren, doet het Duits Verkeersbureau zijn gasten een exemplaar van het fotomagazine Wildes Deutschland cadeau.

 

 

Duitse Dagen

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni organiseert Het Nationale Park De Hoge Veluwe de Duitse Dagen. Dit weekend kunnen bezoekers kennismaken met Duitse streekproducten, Duitse wijnen en muziek en meedoen met verschillende activiteiten in het park. Speciaal voor kinderen worden de sprookjes van Grimm met o.a. een poppenkast levendig verbeeld. Op zondag – de Dag van het Duitse Paard – kan men genieten van diverse shows. Op beide dagen geeft Norbert Rosing levendige presentaties over natuurfotografie, afwisselend in het Duits en Engels. Tijdens de Duitse Dagen en de gehele maand juli wordt in het Parkrestaurant een Duits menu geserveerd.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.