Duitsland lanceert #EnjoyGermanNature

‘Fascinerende natuurvakanties in Duitsland’ is de titel van de wereldwijde themacampagne van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) voor 2016. Bij de sales- en marketingactiviteiten staan de meer dan 130 nationale natuurlandschappen in Duitsland in het middelpunt – 16 nationale parken, 15 UNESCO-biosfeerreservaten en 104 natuurparken. Daarbij worden er met de subthema’s ‘Natuur verrast’ en ‘Genieten van de natuur’ minder bekende kanten van Duitsland belicht, concrete tips gegeven en reismogelijkheden en achtergrondverhalen gepresenteerd.

De natuur van Duitsland

De natuur van Duitsland

“Volgens de DZT-kwaliteitsmonitor vindt 37 procent van de buitenlandse bezoekers ‘landschap en natuur’ na ‘bezienswaardigheden’ het belangrijkste criterium om te kiezen voor een reis naar Duitsland”, zegt Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de DZT.

In 2014 kwamen er 2,6 miljoen Europeanen voor een ‘natuurreis’ naar Duitsland. Daarmee behoren we voor de Europese vakantiegangers naast Oostenrijk en Frankrijk tot de populairste bestemmingen voor een natuurreis in de wereld. Meer dan een derde van het Duitse grondgebied bestaat uit beschermde natuurgebieden. Dat brengt ons wereldwijd op de tweede plaats. Als DZT spelen we in op deze bewuste en consequente omgang met de natuur om Duitsland nog sterker te positioneren als een duurzame reisbestemming en vakantie in landelijke regio’s verder te promoten. Als culturele reisbestemming heeft Duitsland al een vaste plaats verworven. De nieuwe campagne heeft tot doel ons land ook nog sterker te profileren als bestemming voor natuurreizen.

 

ZIE OOK: Oktoberfest, koekoeksklokken en heksen – ken jij de kleurrijke tradities van Duitsland?

 

De themacampagne ‘Fascinerende natuurvakanties’ speelt zich online af. Daartoe is eerst de content over het natuurtoerisme op de website uitgebreid: alle nationale natuurlandschappen zijn aangegeven op een interactieve kaart en voor alle 16 nationale parken, 15 biosfeerreservaten en 48 geselecteerde natuurparken staan speciale pagina’s online in het Duits, het Engels en de talen van de landen die de grootste markten representeren.

 

 

Een reisdoelverkenner (destinationfinder) met verschillende filterfuncties maakt het de gebruiker gemakkelijker het natuurlandschap te vinden dat het beste past bij zijn vakantiewensen.

Bloggerprojecten moeten ervoor zorgen dat er op de website onder de campagne-hashtag #EnjoyGermanNature voortdurend teksten, foto’s en video’s met verhalen, ideeën en tips worden geplaatst met een levendige uitwisseling van reistips tot gevolg. Op de site wordt user generated content bijeengebracht op een speciale social wall.

 

 

De belangrijkste markten in de campagne zijn Nederland, Groot-Brittannië, België, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Spanje, Oostenrijk, Tsjechië, Polen, Denemarken en Zweden. Partners van de campagne zijn EUROPARC Deutschland als koepelorganisatie van de ‘Nationale Naturlandschaften in Deutschland’, het Verband deutscher Naturparke e.V. en de marketingorganisaties van de Duitse deelstaten.

Comments are closed.