Dit stadsdeel krijgt haar eigen editie van 24H Amsterdam

Volgende week beleeft Amsterdam Zuidoost zijn eerste eigen editie van 24H Amsterdam. Ruim 40 locaties zijn klaar om bewoners van Amsterdam de rijkheid van deze multiculturele buurt te laten ontdekken. 24H Zuidoost vindt plaats van zaterdag 21 mei 12.00 uur tot zondag 22 mei 12.00 uur.

24H Amsterdam Zuidoost

24H Amsterdam Zuidoost

Culturele podia, broedplaatsen, horeca, winkels en zelfs garages laten zich tijdens 24H Zuidoost van hun meest verrassende kant zien. Zo kunnen bewoners en bezoekers aansluiten bij de buurtlunch bij het Groeiend Monument, waar de Bijlmerramp van 1992 wordt herdacht met verhalen van betrokkenen, poëzie en muziek. De rondleiding door het Decoratelier van de Nederlandse Opera biedt een kijkje achter de schermen waar spectaculaire en gigantische decors voor de opera worden gemaakt. Degenen die zelf aan de slag willen, kunnen terecht bij World of Food: hier kun je meedoen aan sushiworkshop, de beste roti-roller van Nederland worden of de snelste satéstokjesrijger. Bij Bigi Poku Lounge waan je je in Surinaamse sferen met swingende bands en talloze Surinaamse lekkernijen.

 

ZIE OOK: DoubleTree op Amsterdam Centraal beste Nederlandse vergaderhotel

 

Speciaal voor 24H Zuidoost rijden elke 10 minuten ‘hop on hop off’ bussen langs centrale locaties, zoals station Bullewijk en Station Bijlmer Arena. Op vertoon van de 24H Zuidoost flyer kan gratis met deze bussen worden gereisd. De flyers zijn verkrijgbaar bij de deelnemende locaties en diverse openbare locaties in Amsterdam, zoals de OBA en diverse horecagelegenheden en hotels. De gemakkelijkste manier om Zuidoost te ontdekken is per fiets, die in de metro tegen kleine vergoeding vervoerd kan worden.

 

 

Over 24H Amsterdam

24H Amsterdam (lees: 24 uur Amsterdam) is een initiatief van Amsterdam Marketing voor en door Amsterdammers en is voor het eerst georganiseerd in het feestelijke jaar 2013. 24H biedt een platform voor ondernemers, buurtbewoners en culturele instellingen om met elkaar in contact te komen en de trots van of voor hun buurt met elkaar te delen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.