Meld je aan voor de belevenismarathon in Münster

De droom van iedereen die het hardloopvirus te pakken heeft: nog eens een mooie, bijzondere marathon in het buitenland uitlopen. New York of London nét iets te ver weg? Münster, de oergezellige Duitse studentenstad met 305.000 inwoners, organiseert het ‘vriendelijke alternatief’.
munster-belevenismarathon

Op zondag 11 september vindt alweer voor de 15e keer de Volksbank Münster Marathon plaats. Deze geldt intussen als een van de populairste van het land, bij lopers én toeschouwers. Snelle beslissers krijgen t/m 15 mei € 20 korting op de inschrijving; t/m 1 augustus bedraagt de korting € 10. Studenten krijgen sowieso op vertoon van een geldige studentenpas € 10 korting.

Sfeer

Die wordt wel omschreven als ‘Carnaval in Rio, maar dan een topmarathon’. Ook wel ‘Lauf der Emotionen’. Met 100.000 toeschouwers, vermaakt door straatartiesten en heel veel live muziek, op 200 podia. Vorig jaar deden 8.500 lopers mee, verdeeld over 33 nationaliteiten.

Piekfijne begeleiding van lopers

Aan alles is gedacht: ‘hazen’ die je kunt volgen om een gelijkmatig tempo te lopen, EHBO-posten langs de route, sportartsen op de fiets voor spoedgevallen onderweg, warme douches beschikbaar.

 

 

Parcours

Vertrek op de voorname Schlossplatz bij het stadspaleis. De 42-en-nog-wat kilometer zijn een aangename mix van stadssfeer en landelijk schoon. Langs het water van de Aasee, dwars door het schitterende ‘Parklandschap’ Münsterland, op weg naar de onvergetelijke slotkilometer hartje Münster.
belevenismarathon-munster

De finish

Een begrip bij hardlopers die het al eens mochten meemaken. Om nu al kippenvel van te krijgen: de laatste meters loop je niet in een anonieme buitenwijk of groenstrook, maar voor dolenthousiast publiek op de bekende Prinzipalmarkt, het glorieuze plein met hoge oude koopmanshuizen en bogengalerijen. Niet zo moeilijk om dan alle pijntjes en vermoeidheid meteen te vergeten.

 

 

De plezierige extra’s

Inbegrepen in de prijs is een speciaal voor deze marathon gemaakte medaille, een finish-shirt en een herinneringsfilmpje om te downloaden. Ook leuk: rondstruinen over de speciale Marathon Beurs met leuke aanbiedingen.

Aanmelden?

Inschrijven voor de marathon van Münster doe je op: www.hardlopen-muenster.nl.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.