Dit is de locatie waar je Brouwerij ‘t IJ tijdelijk kunt vinden

Het proeflokaal van Brouwerij ‘t IJ aan de Funenkade in Amsterdam Oost heeft deze zomer een tijdelijke dependance in het Westerpark op de Westergasfabriek. In een van de ruimtes aan de voorzijde van Gustafson komt een Bottles Only bar waar alleen bier op fles verkocht wordt.
bottle-bar-bierbrouwerij

Krachtenbundeling loont

Gustafson had binnen het pop-up project nog een ruimte over zonder een echte duidelijke bestemming. Veel partijen hebben daar naar gekeken, maar de juiste match was nog niet gevonden. Wel werd er ondertussen enorm veel Brouwerij ‘t IJ bier verkocht aan de gewone bar. ‘Een plus een was toen snel drie’ verteld Frithjof de Waard, verantwoordelijk voor alle operationele zaken. ‘Wij zochten een oplossing om onze gasten op het terras en in het hele park nog sneller te kunnen helpen. We vonden een partner die los van ons eigen pop-up concept deze zomer in West extra exposure wil hebben en Amsterdam West te voorzien van IJskoud bier’.

 

 

Over Brouwerij ‘t IJ

Brouwerij ‘t IJ brouwt al sinds 1985 eigenzinnig Amsterdams speciaalbier. Het bier dat hij aanvankelijk nog in een kraakpand brouwde, sloeg al snel aan. Op zoek naar een grotere locatie stuitte hij op het leegstaande Gemeentelijk Badhuis Funen. Aangrenzende molen De Gooyer hoort niet bij het pand maar dient al sinds het begin als ultiem markant herkenningspunt. Niet lang nadat het brouwen begon had het badhuis ook een eigen proeflokaal en een terras. Het terras groeide uit tot een geliefde ontmoetingsplek voor Amsterdammers en het bier begon ook buiten de hoofdstad naam te maken. Brouwerij ‘t IJ groeide en brouwde steeds meer verschillende bieren. Na ruim twintig jaar de brouwerij te hebben grootgebracht besloot Kasper een punt achter zijn werk te zetten. Bart Obertop en Patrick Hendrikse werden de nieuwe eigenaren en zetten de traditie van het eigenzinnig lekker bier brouwen door met de introductie van nieuwe bierstijlen als de I.P.A. en verschillende pale ales.

 

 

Over Gustafson

Gustafson is zes dagen per week geopend: koffie, taart, lunchen, borrelen en diner in een informeel en steeds veranderend restaurant met cocktailbar en een groot zonnig terras met aparte buitenbierbar. Het terras, GUUS, heeft 200 plaatsen. Gustafson biedt binnen plaats aan ongeveer 100 gasten en serveert overdag de heerlijkste boterhammen, tosti’s en salades en ‘s avonds een verrassende range van internationale gerechten. Hiernaast biedt Gustafson een agenda met evenementen, veel live muziek, product lanceringen, collectie introducties van jonge (fashion) designers, en nog zo veel meer. Gustafson leent zich bij uitstek voor exposities van kunstenaars maar ook voor design producten van jonge ontwerpers en lokale Indie merken. Shop-in-shop-achtige settings kunnen gemaakt worden, flexplekken zijn beschikbaar en aparte meeting ruimtes kunnen worden gehuurd.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.